Važno je čime bi se bavio ženski kokus

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 0

Važno je čime bi se bavio ženski kokus

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podržala je u izjavi za list Danas ideju osnivanja ženskog kokusa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali ističe da je osnovno pitanje kojim bi se temama bavile poslanice i da li bi predstavljale stranku kojoj pripadaju ili bi se zaista borile za ženska prava.

Aleksandra Jerkov

Kako kaže, formiranje ženskog kokusa bi mogla biti dobra stvar za Srbiju, dodajući da je ta ideja sprovedena u mnogim parlamentima širom Evrope i da daje rezultate.
– Veoma je važno utvrditi kojim bi se temama bavio ženski kokus, i kako bi to funkcionisalo. Prošle godine sam parlamentu podnela amandman da na izbornim listama svaka treća osoba bude pripadnica ženskog pola, što je na kraju i usvojeno. Međutim, sećam se da nijedna moja koleginica nije želela da potpiše tu inicijativu. Jednostavno, poslanice nisu bile spremne da se zalažu za rešavanje problema žena i za njihova prava – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 06. 2012.)
 



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook