Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2016. | Komentara: 0

Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za dnevni list „Danas“ da LSV ne učestvuje u razgovorima proevropskih opozicionih stranaka oko predloga kandidata za predsedničke izbore, jer je niko nije zvao.  On je istakao i da će LSV podržati kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i Ligi prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije.

LSV

- Kada nas pozovu, ako nas pozovu, razmotrićemo poziv. Ali Liga nikada nije pravila problem oko saradnje sa ostalima građanskim grupacijama samo je nama prvo i pre svega važan program oko koga se okupljamo. Ako u njemu ima mesta za rešavanje pitanja vojvođanske autonomije ima i za nas - naveo je Kostreš. 

Upitan da li će Liga podržati Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića, on odgovara da je Ligin stav oko podrške jasan.

- Na predsedničkim izborima podržaćemo kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i nama prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije. Svako ko misli da dobije našu podršku i želi da nama predstavi svoje ideje je više nego dobrodošao - rekao je Kostreš. 

On je istakao i da državi treba predsednik koji se nedvosmisleno bori za evropsku, sekularnu i regionalizovanu Srbiju.

- Da razume da bogata, multietnička i autonomna Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju. Potreban nam je predsednik kome će prioritet biti i suočavanje sa prošlošću i pomirenje u regionu - zaključuje Kostreš. 

(BILSV, 25.11.2016)



Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook