Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2016. | Komentara: 0

Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za dnevni list „Danas“ da LSV ne učestvuje u razgovorima proevropskih opozicionih stranaka oko predloga kandidata za predsedničke izbore, jer je niko nije zvao.  On je istakao i da će LSV podržati kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i Ligi prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije.

LSV

- Kada nas pozovu, ako nas pozovu, razmotrićemo poziv. Ali Liga nikada nije pravila problem oko saradnje sa ostalima građanskim grupacijama samo je nama prvo i pre svega važan program oko koga se okupljamo. Ako u njemu ima mesta za rešavanje pitanja vojvođanske autonomije ima i za nas - naveo je Kostreš. 

Upitan da li će Liga podržati Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića, on odgovara da je Ligin stav oko podrške jasan.

- Na predsedničkim izborima podržaćemo kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i nama prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije. Svako ko misli da dobije našu podršku i želi da nama predstavi svoje ideje je više nego dobrodošao - rekao je Kostreš. 

On je istakao i da državi treba predsednik koji se nedvosmisleno bori za evropsku, sekularnu i regionalizovanu Srbiju.

- Da razume da bogata, multietnička i autonomna Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju. Potreban nam je predsednik kome će prioritet biti i suočavanje sa prošlošću i pomirenje u regionu - zaključuje Kostreš. 

(BILSV, 25.11.2016)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook