Ženama više mandata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 07. 2012. | Komentara: 0

Ženama više mandata

NOVI SAD – U novosadskom parlamentu, od 78 odbornika, čak 29 su žene, piše današnji Blic, podsećajući da je to omogućeno izmenama zakona o izboru narodnih poslanika, na inicijativu sadašnje predsednice Skupštine grada Novog Sada Aleksandre Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona za Blic kaže da nije dovoljno da se ispuni samo broj kako bi se čuo glas žena. Dodaje da ne veruje da postoje muške i ženske teme, te od koleginica očekuje da se bave svojim temama i problemima.
– Uvođenje kvote je početak borbe, ali ne sme da bude i kraj. Postoji opasnost da upadnemo u zamku zadovoljavanja forme umesto da se bavimo suštinom – navodi Jerkova. Ona se nada da će ispuniti očekivanje koleginica i kolega iz Skupštine grada, ali smatra da nije realno očekivati da žene pokažu solidarnost i dogovorom se bore za svoja prava. Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Milica Vlaisavljević kaže da se žene uvek detaljnije pripreme za sednice i da odgovornije pristupaju poslu. Napominje da ipak nije suština u tome kojeg su pola odbornici, već da je bitna njihova stručnost, sposobnost i volja da urade ono zbog čega su izabrani.

(BILSV, 18. 07. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook