Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

- Razlog je vrlo jednostavan, ako dozvolimo da jedna stranka i jedan lider i jedan i tako dalje, preuzmu dominaciju, bićemo ugroženi. Bićemo ponovo ugroženi kao što smo bili – ukazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ukazao je da je Sremska Mitrovica od nekada industrijskog, administrativnog, zdravstvenog i obrazovnog centra došla u situaciju da u njoj danas živi 5.000 stanovnika manje, da su plate ispod republičkog proseka, da se za 400 radnih mesta na konkursu prijavi 10 puta više ljudi, da je infrastruktura koja je građena iz samodoprinosa i dalje imovina Republike Srbije, a da se sud izmešta u opštinu gde je vladajuća stranka na vlasti.

On je napomenuo da će se LSV boriti za iste principe kao i prethodnih 24 godine, da će uvek govoriti ono što građani treba da znaju, a ne ono što žele da čuju. Istakao je i da će Liga nastaviti da insistira da NIS plaća rudnu rentu i poreze, makar kao i u Rusiji, a ne da se povećava PDV na namirnice i hranu za bebe, da se deca, koja imaju potrebe za tim, leče u inostranstvu, kao i da subvencije u poljoprivredi ne mogu dobijati samo veliki proizvođači.

(BILSV, 08.03.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook