Još oštrija borba protiv nakupaca glasova i neofašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 10. 2013. | Komentara: 0

Još oštrija borba protiv nakupaca glasova i neofašista

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare naredne korake u borbi protiv nakupaca glasova i neofašista.

LSV

LSV oduvek protivnik svih krađa glasova

- Naša aktivnost neće više biti vezana za sam izborni proces, u smislu propagande koja se radi u mesnim zajednicama, već će biti fokusirana na ceo proces ovakvog naopakog izlaska na izbore. To znači da će akcenat biti na procesu kako se nabavlja novac za te marifetluke, kome se on daje, kako se troši, a želimo i da raskrinkavamo konkretne slučajeve – istakao je Kravić i dodao da će ove aktivnosti uslediti već na sledećim izborima za savete mesne zajednice.

On je podsetio da je LSV bila protivnik svih krađa glasova i učestvovala u svim protestima i 1996. i 2000. godine, a u nekoliko navrata je ukazivala i na krađu glasova koja se dogodila 6. maja prošle godine, ali i na sve nepravilnosti koje su ligaši primetili na izborima za savete mesnih zajednica u poslednjih godinu i po dana. A poslednji u nizu je bio na nedeljnim izborima u Budisavi gde je, kako je ukazao Kravić, neočekivano pobedila grupacija SPO-3D, a stranke koje tradicionalno dobijaju najveći broj glasova u ovom mestu, (SVM, SRS i DS), nisu osvojile nijedno mesto u Savetu, kao što nije osvojila ni Srpska napredna stranka.

Otvoreno pismo Dačiću i Vučiću

- Do sada smo se zbog nepravilnosti na izborima obraćali Agenciji za borbu protiv korupcije, CeSID-u, tužilaštvu, gradonačelniku Novog Sada i sadašnjem šefu novosadske policije Stevanu Krstiću. Ovog puta ćemo napisati otvoreno pismo premijeru i ministru policije Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću kom sada svi pišu. Ako je Vučić stvorio takav status u ovoj zemlji da je on i vrhovni sudija, očekujemo da nešto preduzme i on, a i Dačić – naglasio je Aleksandar Kravić, istakavši da nije u pitanju izborni rezultat Lige, jer je LSV na gotovo svim izborima za savete MZ dobio manje-više isti rezultat kao i pre četiri godine.

- Ovde se radi o temelju demokratije u ovoj zemlji. Ako nemate regularne izbore, sve drugo je naopako. Ako ne možemo da sprovedemo regularne izbore, šta onda možemo da sprovedemo – upitao je predsednik GrO LSV Novi Sad i dodao da ako Srbija želi da uđe u Evropsku uniju, ovakve stvari su apsolutno nedopustive.

- Sve su ovo neki oblici koji vode, i u dobroj meri podržavaju, one druge procese koji u sebi sadrže dobre elemente fašističkog funkcionisanja. Kad imate ovakve načine kupovine glasova, kad imate nezainteresovanost policije i organa koji bi trebalo da se time bave, onda šaljete signal i onima koji prave nered i nasilno se ponašaju. Tada možete da nađete nekog ko će mlađeg od sebe da istuče samo zato što govori mađarski ili će otimati dete nekom ko ima tamniju put, a dete ima svetliju put. Jednostavno, to su sve fini oblici modernog fašizma. Ljudi jako greše kada misle da on ne postoji. On je samo dobio malo drugačije oblike. Nema više crnokošuljaša koji marširaju ulicama, ali dopusti li se tako nešto, lako će se oni pojaviti na ulicama – zaključio je Aleksandar Kravić.

(BILSV, 24.10.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook