Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 30. 05. 2021. | Komentara: 0

Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce

NOVI SAD - Državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Olena Papuga izjavila je da su žene u politici u Srbiji na onim mestima na kojima se najviše radi, dok ih nema na pozicijama na kojima se odlučuje.

LSV

- Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce, ali to nije tako. To je predrasuda koju moramo promeniti - kazala je Papuga na seminaru u organizaciji Multietničke feminističke mreže Vojvodine i Udruženja Roma Novi Bečej, koji je održan u Zrenjaninu.

Ona je predložila organizovanje društvenog dijaloga, da bi se žene osnažile za učešće u političkom i društvenom životu i kako bi se napravila kvalitetna strategiju za njihovo uključivanje.

- Žene sa sela, marginalizovane žene, pripadnice manjina nisu dovoljno organizovane. Treba razgovarati sa njima, treba ih povezati. Njima, za početak, treba neko ko će im reći i ohrabriti ih da nisu manje vredne, da za njih ima mesta, i da za sebe počnu da ga stvaraju, usmeravati ih kako da se afirmišu i snađu u političkom životu. Mislim da bi nacionalni saveti mogli pomoći u tome - kazala je Olena Papuga.

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Šid Dejana Đurđević kazala je da na rukovodećim položajima u institucijama i javnim preduzećima nema žena koje su pripadnice nacionalnih manjina. Navela je da od 19 mesnih zajednica u Šidu, samo dve vode žene, a i u savetima mesnih zajednica, takođe, postoji mali broj žena i pripadnica nacionalnih manjina.

 (SzILSV, 30.05.2021)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook