Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 30. 05. 2021. | Komentara: 0

Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce

NOVI SAD - Državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Olena Papuga izjavila je da su žene u politici u Srbiji na onim mestima na kojima se najviše radi, dok ih nema na pozicijama na kojima se odlučuje.

LSV

- Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce, ali to nije tako. To je predrasuda koju moramo promeniti - kazala je Papuga na seminaru u organizaciji Multietničke feminističke mreže Vojvodine i Udruženja Roma Novi Bečej, koji je održan u Zrenjaninu.

Ona je predložila organizovanje društvenog dijaloga, da bi se žene osnažile za učešće u političkom i društvenom životu i kako bi se napravila kvalitetna strategiju za njihovo uključivanje.

- Žene sa sela, marginalizovane žene, pripadnice manjina nisu dovoljno organizovane. Treba razgovarati sa njima, treba ih povezati. Njima, za početak, treba neko ko će im reći i ohrabriti ih da nisu manje vredne, da za njih ima mesta, i da za sebe počnu da ga stvaraju, usmeravati ih kako da se afirmišu i snađu u političkom životu. Mislim da bi nacionalni saveti mogli pomoći u tome - kazala je Olena Papuga.

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Šid Dejana Đurđević kazala je da na rukovodećim položajima u institucijama i javnim preduzećima nema žena koje su pripadnice nacionalnih manjina. Navela je da od 19 mesnih zajednica u Šidu, samo dve vode žene, a i u savetima mesnih zajednica, takođe, postoji mali broj žena i pripadnica nacionalnih manjina.

 (SzILSV, 30.05.2021)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook