Jovanović: Inicijativa Verbića veoma čudna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 08. 2015. | Komentara: 0

Jovanović: Inicijativa Verbića veoma čudna

NOVI SAD – Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović ocenio je danas da je inicijativa ministra prosvete Srđana Verbića o pooštrovanju uslova za upis u srednje škole čudna.

LSV

Jovanović je za RTV rekao da sa jedne uveliko opada broj upisane dece u škole, zbog čega se one zatvaraju, a da sa druge strane državna strategija predviđa podizanje nivoa obrazovanja. On je naveo i da se Verbićevim predlogom neće apsolutno ništa dobiti, a da cilj jednog razvijenog savremenog društva nije sve niži prosek obrazovanja stanovništva.
– Zbog toga je čudno da se ograničavaju kriterijumi upisa u četvorogodišnje škole. Pritom se ne ograničavaju uslovi upisa na fakultet. Doći ćemo u apsurdnu situaciju da će biti lakše da se završi fakultet, nego srednja škola – dodao je Jovanović.
Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje je ocenio i da će se, ako se bude nastavilo sa lošim razmišljanjem i politikom obrazovanja, desiti da će prosečni nivo obrazovanja u državi biti gori nego pre 20 godina. Jovanović je naveo da Verbićeva inicijativa ima i dobrih strana, ali da bi o njoj trebalo otvoriti širu debatu, kako bi se videlo šta je njen krajnji cilj.

(BILSV, 28. 08. 2015)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook