Kad će početi radovi na putu Sremska Mitrovica - Laćarak

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Kad će početi radovi na putu Sremska Mitrovica - Laćarak

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić upitao je danas ministra saobraćaja Aleksandra Antića i direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka da li se planira početak radova na putu između Sremske Mitrovice i Laćarka i zbog čega to još uvek nije urađeno.

LSV

Vozila se raspadaju,
vozačima ispadaju plombe


Ilustrujući problem koji prouzrokuje pet kilometara magistralnog puta između ova dva naselja, jer je popločan kaldrmom, Stojšić je ukazao da se zbog loših uslova za vožnju „raspadaju i vozila i vozači“.

- Zbog lošeg stanja puta između Sremske Mitrovice i Laćarka mi se obratio jedan mali privrednik koji ima distribuciju i određeni broj vozila. On kaže da svake godine mora da menja kompletni vozni park, jer mu se vozila raspadaju. I u šali kaže da, kad prođeu tim putnim pravcem, koji je pet kilometara dugačak, ljudi moraju da idu i kod zubara pošto im plombe poispadaju – naglasio je on i dodao da je rekonstrukcija tog putnog pravca uvrštena u program Puteva Srbije ali da građani koji tamo žive nikako da to i dočekaju.

- Postoje inicijative, koje će, očigledno, jedine dati rezultat - da će se građani na kraju sami organizovati pa će morati da blokiraju isti putni pravac ne bi li skrenuli pažnju gospodi u Beogradu na sebe. Kada se radi o mostovima ili metroima u glavnom gradu, onda se i projektna dokumentacija i glavni projekat i eksproprijacija uradi za šest meseci, a kad treba da se uradi pet kilometara putnog pravca u drugim delovima Srbije i Vojvodine to nikako da se desi – ukazao je poslanik LSV.

Nema novca za Vojvođanima važne puteve

Istakao je da su poslanici Lige, još kad je usvajan Zakon o javnoj svojini, zahtevali da putevi drugog i trećeg reda konačno pređu u vlasništvo AP Vojvodine, ali se to nije desilo i za to nikad nije stiglo neko suvislo obrazloženje.

- Zbog toga smo svedoci da i dan danas, iako se gro budžeta Puteva Srbije puni sa autoputa koji prolazi kroz Vojvodinu, od Beograda do Subotice, a da sredstva ne mogu da se upotrebe za obnavljanje puteva koji su nama značajni. Zbog čega gospoda koja tamo rade, koja raspisuju te čuvene tendere, ne mogu da izvršavaju stvari zbog kojih su plaćeni. Informacije koje ja imam je da je svake godine problem pošto ne mogu da se dogovore koji izvođač će dobiti taj posao – istakao je on i dodao da bi „Puteve Srbije“ trebalo preimenovati u Udarne rupe Srbije.

Stojšić je ukazao i da predstavnici lokalne samouprave u Sremskoj Mitrovici pokušavaju da svojim autoritetom i uticajem izvrše pritisak da bi se obratila pažnja na problem neadekvatnog puta Sremska Mitrovica - Laćarak, ali da je, kako je napomenuo, očigledno nemoguće doći do ovih visina Vlade Srbije i Puteva Srbije.

(BILSV, 29.10.2013)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook