Kad će reforme o kojima priča Dinkić deset godina?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 02. 07. 2013. | Komentara: 0

Kad će reforme o kojima priča Dinkić deset godina?

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik ukazao je danas da je prilikom usvajanja budžeta za 2013. planirano da godišnji deficit bude 121,9 milijardi dinara, a da je on pre istega prvog polugodišta dostigao 93,6 miliona dinara, što je 4,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

LSV

Država da stimulište očuvanje radnih mesta

On je tokom rasprave o rebalansu budžeta istakao da je sada svima je postalo jasno da je rebalans potreban. Pa su, kako je rekao, smanjeni prihodi i rashodi, povećan je planirani deficit, a 36 milijardi dinara uštede je podeljeno po ministarstvima po nekom ključu.

- Te su mere administrativne, a od suštinskih reformi nema ništa. Stopa nezaposlenosti raste, javna preduzeća gomilaju dugove, restrukturiranja nema, deparatizacije nema. Ljudi se i dalje zapošljavaju u javnim preduzećima sa partijskom knjižicom. Doduše, ima otvaranja novih radnih mesta, za 10.000 evra, ali radnici i dalje gube radna mesta. Meni je mnogo logičnije da se stimuliše čuvanje postojećih radnih mesta, nego da se stvaraju nova što je mnogo skuplje – istakao je Čizik i dodao da ne zna da li je podizanje plata u javnom sektoru za 0,5 odsto povećanje, smanjenje ili stagniranje.

On je rekao i da bi bilo pravednije da se primanja smanje onima koji imaju velike plate i penzije, a da se taj novac daje onima koji imaju minimalna primanja. Na taj način bi se, kako je rekao, smanjila razlika između siromašnih i malo bogatijih.

Samo još da stigne hiljadu evra za akcije

- Gospodine ministre, ako je neko slušao juče Vaše izlaganje, a nije upoznat sa situacijom u ovoj zemlji, pomislio bi da živimo u nebeskom raju. Sve je u najboljem redu, svi su problemi rešeni, samo treba još da nam stignu obećanih hiljadu evra za akcije. A stvarna situacija je, nažalost, potpuno drukčija - naglasio je Čizik u svom obraćanju ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću.

Replicirajući Dinkiću, koji je rekao da nije bio odgovoran za finansije sve vreme u prethodnih deset godina, Karolj Čizik je rekao da on uspeh uvek pripisuje sebi, a za neuspeh uvek krivi druge, iako bi kao ministar morao biti odgovoran. Čizik je i upitao Dinkića kad će sprovesti reforme koje najavljuje poslednih deset godina.

(BILSV, 02.07.2013)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook