Kako nas Dinkić uči da je manje ustvari veće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 30. 11. 2012. | Komentara: 0

Kako nas Dinkić uči da je manje ustvari veće

NOVI SAD – Očigledno je da ministar finansija nema nameru da uvaži argumente koji dolaze od poslanika Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Saveza vojvođanskih Mađara i Liberalno demokratske partije.

Aleksandra Jerkov

A plašim se da ni kolege neće imati razumevanje za ove argumente u danu za glasanje – rekla je sinoć, u toku rasprave o amandmanima na Predlog budžeta Republike Srbije za 2013. godinu predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov.

Ona je istakla da kvazi argument koji daje Mlađan Dinkić da nigde u svetu nije praksa da se određeni procenat akciza naplaćenih na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine slije u budžet APV.

- Pa, nigde u svetu nije praksa da u Ustavu neke zemlje stoji takva jedna odredba. Nigde u svetu nije praksa da se ne zna šta je budžet. Nigde u svetu nije praksa da se ne zna šta je sedam posto isto kao što nigde u svetu nije praksa da ministar finansija kaže da je sedam posto od 956 milijardi manje nego sedam posto od 818 milijardi. To je jedna stvar koju mi očigledno ne možemo da shvatimo. Verovatno zbog toga što je apsolutno nelogična – napomenula je Jerkova.

Ona je naglasila da je poslanička grupa LSV godinama ukazivala na to da se razna transferna sredstva konstantno stavljaju u budžet APV, ne bi li se on činio većim i ne bi li se uvećala ta cifra koja pripada budžetu APV a da zapravo to nisu sredstva kojima APV može da raspolaže. Dodala je da se ta praksa od prošle i Vlade pre nje sada nastavlja, a u vodu je pala i nada da će se to promeniti sada, kada su konačno i regionalisti počeli da raspoređuju sredstva budžeta Republike Srbije.

- Umesto toga da se ispravi ova nepravda prema građanima Vojvodine, na koju godinama ukazujemo, imamo situaciju da je ona sada i uvećana zbog toga što je osnovica, na osnovu koje se izračunava tih famoznih sedam posto, još smanjena. Očigledno je da ministar uvaži ove argumente. Očigledno je da kolege nemaju nameru da ih uvaže. I zbog toga smatramo da će budžet biti apsolutno protivustavan i svakako ćemo pred ustavnim sudom pokrenuti pitanje njegove ustavnosti – zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV,  30.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook