Kakvu poruku bi poslalo oslobađanje Kovačevića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 1

Kakvu poruku bi poslalo oslobađanje Kovačevića?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da poslanička grupa LSV neće podržati Predlog zakona o amnestiji, jer ga treba drugačije osmisliti, a ne da se na amnestiji i opraštanju štedi iz budžeta.

Olena Papuga

Obrazlažući ovakvu odluku, Papuga je rekla da je iz govora ministra pravde Nikola Selakovića i nekih poslanika stekla utisak da se Vlada Srbije odlučila na ovakav zakon da bi uštedela. Kako je rekla, nekad su zatvorenici privređivali radeći na poljoprivrednom dobru, u hotelima, vinogradima i zatvori su se u to vreme samoodržavali. Papuga je istakla da su ta vremena prošla, ali da ovakav Pradlog zakona nije dobar.

- Imamo neka imena koja će sutra ili kad zakon stupi na snagu biti puštena iz zatvora, oslobođena od krivica, a ne znamo šta će oni posle da rade, kako će to uticati na mlade generacije, na ekstremističke grupe u različitim fudbalskim i drugim grupama – istakla je Papuga. Ona je dodala da je predviđeno da se od 8.000 zatvorenika amnestira 3.600 osuđenih lica, a da bi u ovom trenutku bilo oslobođeno 1.100 osuđenika.

- Najverovatnije će ovim zakonom na slobodu biti pušteni Andrija Drašković, Miladin Kovačević i Uroš Mišić. O tome smo čitali u novinama. Slušajući javnost šta priča o tome, primetila sam da su ljudi ogorčeni. Miladin Kovačević, koji je zbog nanošenja teških telesnih povreda, osuđen na dve godine i tri meseca, u pritvoru je bio tri meseca i sad će biti pušten na slobodu. Takođe, Uroš Mišić, koji je osuđen zbog napada na službeno lice i za to dobio pet ipo godina zatvora, od 2007. godine je na odsluženju kazne i biće amnestijom pušten na slobodu – naglasila je Papuga. Ona je podsetila poslanike na reakciju javnosti i navijača koji su podržavali Mišića. Istakla je da će njegovim puštanjem na slobodu nastati čitava euforija i da će to negativno uticati na mlade generacije.

- Postavlja se pitanje da li će ovim zakonom biti izmenjene sudske presude, da li će naši sudovi biti još više korumpirani i da li će sudije da se bave manjim presudama. Većim će se sigurno baviti, ali manjim ne, jer se stiče utisak da će svi, koji će biti osuđeni za manja krivična dela, biti pušteni na slobodu posle nekog određenog perioda – napomenula je Olena Papuga.

(BILSV, 23.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook