Kikinda da dobije gasnu elektranu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

Kikinda da dobije gasnu elektranu

KIKINDA – Portparolka Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Dragana Dukić osvrnula se na najave gradnje gasnih elektrana, koje će se odvijati uporedo sa radovima na Južnom toku i upitala zašto Kikinda, odnosno Mokrin neće dobiti nijednu ovakvu elektranu.

LSV

- Kada se svojevremeno vojvođanski Naftagas poklanjao za samo 400 miliona evra, čime su Rusi samom kupovinom zaradili minimum 200 miliona evra, to je pravdano time da će se Srbija naći na trasi Južnog toka. Pet godina posle, konačno kreću radovi na izgradnji gasovoda i najavljuju se projekti poput izgradnje više gasnih elektrana, i to u Beogradu, Pančevu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Budući da otvaranje gasnih elektrana znači i automatsko otvaranje radnih mesta u odabranim gradovima, pitamo se zašto kikindska opština, konkretno Mokrin, kao jedno od najzahvalnijih nalazišta sirovine, nije na spisku potencijalnih lokacija – istakla je Dukić na današnjoj konferenciji za novinare.

Odbornik LSV u lokalnom parlamentu Miroslav Grujić zaključio je da je Kikinda, prvenstveno Mokrin, prvi izbor kada se radi o eksploataciji, ali se ni ne spominje kada se planira investiranje i bar minimalna kompenzacija za ogroman novac koji opština gubi zbog sramotno niske rudne rente.

- Svedoci smo ubrzane eksploatacije svih prirodnih resursa kojima naša opština obiluje, ali to će biti moguće još desetak godina, nakon čega će Kikinda ostati osiromašena i ekološki osakaćena, a da za to nije ništa dobila. Apelujemo ovim putem da svi Kikinđani koji imaju kontakte sa onima koji će odlučivati o potencijalnim lokacijama za gasne elektrane, a to su Vlada Srbije, EPS i Srbijagas, utiču na to da se na ovaj spisak doda i Kikinda. Ovo će značiti ne samo energetsku stabilnost za našu opštinu, već i ono što je građanima najvažnije - nova radna mesta – naglasio je Grujić.

U 2011. godini, podsećaju kikindski ligaši, izvađeno je mineralnih sirovina u vrednosti od 200 miliona evra, dok je u opštinski budžet vraćeno samo četiri miliona evra od te sume.

(BILSV, 26.11.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook