Kikindski paori prikupljaju potpise za izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 01. 2014. | Komentara: 0

Kikindski paori prikupljaju potpise za izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju

KIKINDA – Više od sto poljoprivrednika iz Kikinde počelo je sa prikupljanjem potpisa kojim traže izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, odnosno izbacivanje odredbe o registraciji priključnih mašina.

LSV

Zahtev će uputiti Udruženje „Banatska lenija“, a podršku im je pružio i pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine Miloš Šibul.

Na ovaj korak paori su se odlučili nakon što je više zemljoradnika iz ove opštine kažnjeno jer im priključne mašine nisu bile registrovane. U AMSS kažu da takve mašine za njih nisu vozila, nego izmenjiva oruđa koja se upotrebljavaju za poljoprivredne radove i da bi prekršili Pravilnik o vršenju tehničkog pregleda ako bi to oruđe poslali na ovakav pregled. A kikindska saobraćajna policija i sud se pozivaju na zakon prilikom kažnjavanja.

Na sastanku koji je održan u petak, Miloš Šibul je istakao da je kontaktirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, gde mu je rečeno da upute apel saobraćajnoj policiji da ne kažnjavaju paore dok se odredba ne izmeni ili dok ne stigne bliže tumačenje koje mašine podležu registraciji, a koje ne. U sekretarijatu su istakli i da je problem u čitavoj Srbiji, ali policija nije toliko rigorozna.

Nakon sastanka, Šibul je izjavio i da će zatražiti da se u što hitnijem roku održi zajednička sednica republičkom i pokrajinskog poljoprivrednog odbora, ali i sastanak sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom, kako bi pokrajinska administracija inicirala izmenu spornog zakona.

Kikindski poljoprivredni proizvođači će potpise podrške za izmenu Zakon o bezbednosti u saobraćaju tražiti i od kolega iz drugih opština, a kao krajnji oblik nezadovoljstva ne isključuju ni proteste.

(BILSV, 20.01.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook