Kikindskoj bolnici nedostaju oftalmolozi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 04. 2013. | Komentara: 0

Kikindskoj bolnici nedostaju oftalmolozi

KIKINDA – Prema kadrovskom planu Opšte bolnice u Kikindi, koji je sačinio kikindski Zavod za javno zdravlje, ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno nedostaje 29 lekara specijalista.

LSV- Već šest meseci Opšta bolnica čeka kadrovski plan Ministartsva zdravlja koji bi omogućio da na postojeći broj zaposlenih, kojih ima 533, dobijemo mogućnost da kada neko ode u penziju, na njegovo mesto primimo drugog izvršioca. Takvu mogućnost, koja je u drugim ustanovama normalna, nemamo ni za medicinske ni za nemedicinske radnike – kazao je za Dnevnik direktor Opšte bolnice dr Milan Mitrić.

Prema njegovim rečima, bilo je obećanja da će kadrovski plan stići do kraja januara, zatim februara, marta, a iako je sada druga polovina aprila ovog dokumenta još nema. Na svim odeljenjima u Bolnici nedostaju lekari, a dr Mitrić očekuje da će i u narednom periodu kikindska Bolnica raditi na granici rentabilnosti. Ipak, najviše je problema na Odeljenju oftalmologije. Ova služba donedavno je imala  četiri oftalmologa, a sada Kikinđane leči samo jedan.

- Dva oftalmologa, u relativno kratkom periodu, otišla su u penziju, a zbog toga što na njihova mesta nismo mogli da primimo mlade lekare, koje bismo uputili na  specijalizaciju, odeljenje je ostalo sa dva lekara. U međuvremenu jedna od preostale dve doktorke na oftalmologiji otišla je na bolovanje, koje će najverovatnije da potraje, tako da sada imamo jednu doktorku koja je veoma opterećena, a ispunjava jedan od uslova za penziju. Sva sreća pa ona radi, inače ukoliko bi zatražila  da iskoristi svoju zakonsku mogućnost, ostali bismo bez oftalmologa – istakao je Mitrić.

On je ukazao i da je problem još veći ako se zna da školovanje specijalista traje dugo, a ni nema zainteresovanih. Kikinđani se najviše žale na dugo čekanje na zakazivanje kontrolnih pregleda na tri, četiri meseca, ili pola godine, međutim do toga dovodi nedostatak lekara, kao i prioriteti - zbrinjavanje životno ugroženih i građana ozbiljnog zdravstvenog stanja. Ipak, dr Milan Mitrić ističe da Opšta bolnica u Kikindi funkcioniše u okviru svojih mogućnosti što zadovoljava potrebe stanovnika kikindske opštine i regije, jer je konstantna nega sugrađana 24 sata dnevno.

 
(BILSV, 23.04.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook