Ko će odgovarati ako neko dete pogine u revolveraškom obračunu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 09. 2013. | Komentara: 0

Ko će odgovarati ako neko dete pogine u revolveraškom obračunu?

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić prisustvovao je u svojstvu građanina današnjem mirnom protestu koji su Novosađani organizovali preko društvenih mreža kako bi ukazali na porast nasilja u ovom gradu.

LSV

On je u razgovorima sa građanima koji su ga prepoznali tom prilikom rekao da LSV više od tri godine ukazuje na probleme koji postoje u gradu, a koji su svakim danom sve veći, te da sa tim neće prestati dok bezbednost građana ne bude zagarantovana.

- Bezbednost u gradu sada počinje da biva tragikomična jer imate situaciju da se mačetama i pištoljima obračunavaju deca, a da, s druge strane, niko na to ne reaguje. Nije to samo pitanje izbora načelnika policije. To je pitanje kompletnog policijskog kadra koji je potrebno dopuniti u Novom Sadu, jer ne može se grad koji je duplo veći nego što je bio pre dvadeset godina tretirati na isti način kao tada – istakao je Kravić. On je dodao i da se nada da će ovakvi protesti izazvati barem nekakvu reakciju u Beogradu, u Ministarstvu unutrašnjih poslova i da će ministar policije nešto učiniti

Komentarišući činjenicu da je protestu prisustvovalo stotinak ljudi, Kravić je rekao da je to odlika ove sredine, jer se Novosađani retko priključuju javnim skupovima. Ipak, naglasio je da ohrabruje i sama činjenica da su se sami građani organizovali, jer pokazuju ono na šta su ligaši upozoravali – da je bezbednost na najnižem nivou.

- Lako se može desiti da, ne daj bože, neko dete u nekoj školi ili pored škole pogine u revolveraškom obračunu. Mi ne smemo dozvoliti da se to dogodi i zato LSV već godinama ukazuje na to. A šta će se desiti ako se to dogodi, ko će onda odgovarati za to? – upitao je Aleksandar Kravić.


(BILSV, 18.09.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook