Ko je za promenu ustavnog položaja AP Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 01. 2014. | Komentara: 0

Ko je za promenu ustavnog položaja AP Vojvodine?

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da stranke koje budu spremne da razgovaraju o autonomiji Vojvodine koju ona zaslužuje mogu da računaju na saradnju sa LSV, ali i poručio da LSV ni sa kim nije razgovorala o menjanju većine u pokrajinskom parlamentu.

LSV

Vojvodini treba autonomija koju zaslužuje

Kostreš je u izjavi Tanjugu istakao da LSV u ovom momentu ni sa kim nije imala razgovore niti o eventualnim promenama koalicionog partnera niti o menjanju većine pokrajinskom parlamentu, ali je naglasio da i ukoliko dođe do tih razgovora, da će rad na tome da Vojvodina dobije onaj nivo autonomije koji zaslužuje biti „pitanje svih pitanja“. Komentarišući pisanje medija da će LSV napustiti koaliciju sa demokratama rekao da Ligi ne pada na pamet da se približava ni Srpskoj naprednoj stranci ni Demokratskoj stranci. On je dodao da LSV i od naprednjaka i od demokrata očekuje odgovor kako će se oni približiti Liginom programu.

Kostreš je ocenio da je današnji ustavno pravni položaj Vojvodine posledica zalaganja DS, u šta spada i odrednica da sedam odsto republičkog budžeta pripadne Vojvodini. Prema njegovim rečima, SNS ne želi da umanjuje dostignuti ustavni nivo autonomije, što označava da i DS i SNS praktično imaju iste poglede na autonomiju Vojvodine i da bi zbog tih istih pogleda možda mogli i da budu u koaliciji.

- LSV postavlja pitanje koja od te dve stranke je spremna da radi na promeni ustavnog položaja AP Vojvodine da bi Vojvodina dobila onaj nivo autonomije koji zaslužuje. I ko bude spreman da na tom nivou i u tim relacijama razgovara sa LSV-om može da računa na saradnju sa nama – naglasio je Kostreš.

Ponude za razgovore nije bilo


- Ponuda za razgovore o ovoj temi nije bilo ni sa jedne strane. Normalno je da postoje kontakti, najviše sa DS i drugim parlamentarnim strankama u pokrajinskoj i republičkoj skupštini, ali to su realni i redovni kontakti koji se inače održavaju, ništa više od toga – dodao je zamenik predsednika LSV.

Kostreš je istakao da je LSV od kongresa stranke 2012. godine spremna da razgovara sa svima onima koji su voljni da se priključe njenom mišljenju i stavovima po pitanju autonomije Vojvodine, a da o drugim stvarima ligaši ne žele ni da razgovaraju ni da špekulišu.

- Ne želimo da se stavljamo između SNS i DS, zašto se oni ne stave u relaciju da li će oni da budu naši koalicioni partneri i da li će oni da podrže nas u našim naporima i idejama - rekao je Kostreš.

Po njegovim rečima, činjenica da se u javnosti sada potenciraju neke izjave lidera LSV Nenada Čanka i što se, kako je rekao, prave razne konstrukcije, govori o tome da u Vojvodini postoje razni interesi da dođe do promena vladajuće većine, odnosno do promene sadašnjeg stanja.

- Nenad Čanak je rekao da Aleksandar Vučić drži reč po pitanju uvođenja reda i bezbednosti u Novi Sad i imenovanju načelnika Policijske uprave, što je bilo i urađeno - objasnio je Kostreš.

(BILSV, 13.01.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook