Ko su problematični članovi Gradskog veća Zrenjanina?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 12. 2013. | Komentara: 0

Ko su problematični članovi Gradskog veća Zrenjanina?

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev  zatražio je danas na konferenciji za novinare od predsednika Skupštine grada Zrenjanina da javno saopšti koji članovi Gradskog veća Zrenjanina su u nekoliko navrata učestvovali u ozbiljnim incidentima, u kojima su vređali službena lica.

LSV

Milošev je podsetio da po Statutu grada Skupština Zrenjanina usvaja etički kodeks ponašanja funkcionera i kontroliše njegovo sprovođenje, dodajući da je LSV, zahvaljujući građanima, došla u posed informacija da je neko od članova Gradskog veća u maju ove godine vređao komunalne policajce dok su vršili svoju redovnu dužnost i pogrdnim rečima, preteći i psujući, a pre svega, zloupotrebljavajući svoj položaj, pokušao da zastraši službena lica i uspeo u svojim namerama.
– Takođe,  Liga je došla u posed informacije da je neko od članova Gradskog veća grada Zrenjanina početkom novembra ove godine, nakon intervencije komunalne policije zbog prekoračenja radnog vremena, u jednom od zrenjaninskih lokala, u vidno alkoholisanom stanju, nazivao komunalnu policajku „majmunom“, koristio psovke i terao je iz lokala - rekao je Milošev i dodao da se u informaciji navodi i da je jedan član Gradskog veća grada Zrenjanina zahtevao od kumunalnih policajaca da ga službenim automobilom voze kući, uz psovke i pretnje.
Milošev je upitao ko sme da vređa građane i službena lica i od predsednika Skupštine grada Zrenjanina zatražio da hitno potvrdi istinitost ovih navoda i da kaže građanima i građankama Zrenjanina ko su članovi Gradskog veća, koji, kako je ocenio, zloupotrebljavaju svoju funkciju i misle da su iznad zakona, kršeći najgrublje etički kodeks ponašanja funkcionera.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje skandale koji se dešavaju u vrhu zrenjaninske vlasti i upozorava da ove članove Gradskog veća sve vreme plaćaju građani Zrenjanina iz svog džepa i da je nedopustivo da se iz budžeta grada finansiraju kriminogene i nasilničke radnje – rekao je Milošev. Upitao je i zbog čega Skupština grada, kao najviši organ grada, kojem je Gradsko veće po Statutu grada dužno da podnosi redovne izveštaje o svom radu, još u maju ove godine nije smenila incidentnog člana Gradskog veća i zbog čega u maju javnost Zrenjanina, zajedno sa odbornicima i odbornicama Skupštine, koji imaju mogućnost da razrešavaju članove Gradskog veća, nisu obavešteni o ovom skandalu.
Zrenjaninski odbornik LSV je upitao i zbog čega ni u novembru ove godine građanima i građankama nije rečeno za nove ispade članova Gradskog veća.
– Da li je uopšte planirano da se o tome obaveste oni pred kojima za svoj rad odgovaraju ili je namera bila da se o tome ćuti? Zrenjaninska LSV upozorava da ćutanje o nečemu, podrazumeva slaganje sa istim. Zbog toga zahtevamo smenu predsednika Skupštine, njegovog zamenika i svih pomoćnika predsednika Skupštine, jer je jasno da je krug ćutnje o nasilničkim, bahatim i neodgovornim ponašanjima funkcionera doveo do toga da su krivi i oni koji su u tome učestvovali i oni koji su to krili od javnosti i odbornika i odbornica i time štitili aktere skandala – zaključio je Milošev.

(BILSV, 17. 12. 2013)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook