Ko treba da uklanja grafite mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko treba da uklanja grafite mržnje

PANČEVO – Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Pančeva, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće pitanje odgovornosti za uklanjanje grafita koji ruže grad i stvaraju o njemu jedno neuglednu sliku, istakao je odbornik LSV u SG Pančevo Vladan Keljević.

LSVKako je naveo, Liga socijademokrata Vojvodine osuđuje grafite svake vrste, a ponajviše one koji u sebi sadrže pozive na nasilje - bez obtira da li je u pitanju nasilje prema ženama, nasilje prema manjinskim grupama ili samo ordinarne psovke kojih ima na svakom koraku.
– Potpuno je frapantna činjenica da vi u sred centra grada, na samo dvadesetak metara od  Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na stubovima tržnog centra koji sledi, imate grafit na kome piše, “ne tucite žene od 3 do 5“. Ovo je sramota da u modernoj civilizaciji u jednoj urbanoj sredini, gde deca svakodnevno prolaze, takav grafit stoji – rekao je Keljević. On se zapitao i zbog čega niko ne reaguje na takve grafite, kojih ima po celom gradu, ali i po naseljenim mestima.
– Ko na to treba da odreaguje? Čija je to nadležnost? Da li inspekcije, komunalne policije ili možda JKP „Higijena“ – istakao je Keljević. On je upitao i da li komunalna policija treba da juri stranačke aktiviste dok lepe plakate za vreme kampanje ili izgrednike svake vrste?
– Prekrečavaju se grafiti koji su politički nepodobni ili koji pozivaju na linč i to je naravno ispravno. Ali svi oni koji u sebi sadrže vređanje nacionalnih zajednica, poziv na nasilje, psovanje, i još kroz ironičan ton, to se prihvata kao svakodnevica i kao da je normalno. Pa nama iz LSV nije normalno – rekao je Keljević. Dodao je da su džaba zelenilo, cveće, žardinjere i parkovi u gradu, kada na fasadama mogu da se vide samo govor mržnje i psovke.

(BILSV, 08. 05. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook