Ko treba da uklanja grafite mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko treba da uklanja grafite mržnje

PANČEVO – Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Pančeva, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće pitanje odgovornosti za uklanjanje grafita koji ruže grad i stvaraju o njemu jedno neuglednu sliku, istakao je odbornik LSV u SG Pančevo Vladan Keljević.

LSVKako je naveo, Liga socijademokrata Vojvodine osuđuje grafite svake vrste, a ponajviše one koji u sebi sadrže pozive na nasilje - bez obtira da li je u pitanju nasilje prema ženama, nasilje prema manjinskim grupama ili samo ordinarne psovke kojih ima na svakom koraku.
– Potpuno je frapantna činjenica da vi u sred centra grada, na samo dvadesetak metara od  Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na stubovima tržnog centra koji sledi, imate grafit na kome piše, “ne tucite žene od 3 do 5“. Ovo je sramota da u modernoj civilizaciji u jednoj urbanoj sredini, gde deca svakodnevno prolaze, takav grafit stoji – rekao je Keljević. On se zapitao i zbog čega niko ne reaguje na takve grafite, kojih ima po celom gradu, ali i po naseljenim mestima.
– Ko na to treba da odreaguje? Čija je to nadležnost? Da li inspekcije, komunalne policije ili možda JKP „Higijena“ – istakao je Keljević. On je upitao i da li komunalna policija treba da juri stranačke aktiviste dok lepe plakate za vreme kampanje ili izgrednike svake vrste?
– Prekrečavaju se grafiti koji su politički nepodobni ili koji pozivaju na linč i to je naravno ispravno. Ali svi oni koji u sebi sadrže vređanje nacionalnih zajednica, poziv na nasilje, psovanje, i još kroz ironičan ton, to se prihvata kao svakodnevica i kao da je normalno. Pa nama iz LSV nije normalno – rekao je Keljević. Dodao je da su džaba zelenilo, cveće, žardinjere i parkovi u gradu, kada na fasadama mogu da se vide samo govor mržnje i psovke.

(BILSV, 08. 05. 2013.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook