Kolar: Pokazali se rezultati ulaganja u vodoprivredni sistem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Kolar: Pokazali se rezultati ulaganja u vodoprivredni sistem

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podržali su danas rebalans pokrajinskog budžeta, kojim je omogućeno preusmeravanje novca vodoprivrednim preduzećima koja su učestvovala u odbrani od poplava.

LSV

Kako je tokom rasprave ukazao poslanik LSV Robert Kolar, razlog za podršku je vrlo jednostavan:  nedopustivo je da se preduzećima koja su u tim poslovima učestvovala i sprečila moguću katastrofu, ne isplate zakonske obaveze, te da se se u narednim mesecima dođe u situaciju da ona ne budu spremna za eventualnu novu katastrofu koja bi nas mogla zadesiti narednih meseci.

– Zaista treba da prestanemo da razmišljamo o stogodišnjim ili hiljadugodišnjim vodama. Više je nego jasno da to više ne postoji, da mogu samo da se uzmu reperi kako je bilo pre ovoliko ili onoliko godina, ali da živomo u vremenu kada nam planeta vraća sve ono što smo joj mi uradili. I više je nego jasno da nesvakidašnje situacije, da li su u pitanju velike vode ili suše, neće biti pitanje 100 ili 1000 godina, nego će biti pitanje našeg svakodnevnog života – rekao je Kolar. Dodao je da se zbog toga ne sme dopustiti da se ono malo funkcionalnog i ispravnog upropasti time što će se praviti prevelike rezerve oko tih sredstava.

Kolar je upozorio da je krajnje vreme da se prestane sa sanacijama i u većoj meri počnu da se predupređuju elementarne nepogode kojih će, na žalost, biti više. Ukazao je da su se u majskim poplavama, osim kvalitetnog rada Kriznog štaba i vodoprivrednih preduzeća, pokazali i rezultati ulaganja u vodoprivredni sistem i bezbednosni vodobrani sistem prisutan u strategiji AP Vojvodine.

– Međutim, to ni blizu nije dovoljno i jedini način da se preduprede sva saniranja je da se napravi jasan prioritet oko kapitalnih i suštinskih ulaganja. Građani Vojvodine od nas očekuju, po meni to je i posao svih onih koji raspolažu budžetom AP Vojvodine, kapitalna, suštinska i strateška ulaganja. Čišćenja kanala, utvrda nasipa, pošumljavanja, odmuljivanja, usmeravanja tokova, sve ono što nije pitanje samo zaštite od elementarnih nepogoda, nego upotreba resursa za jednu od ključnih privrednih grana koje Vojvodina ima – istakao je Robert Kolar.

Upozorio je da sve ono što je građeno desetinama i stotinama godina sada nismo u stanju da održavamo, a da upravo time pokrajinski budžeti treba da se bave i da će jedino kapitalna i strateška ulaganja obezbediti preduslov za bolji život u Vojvodini.
 
(BILSV, 19. 06. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook