Koliko će biti ukinuto odeljenja u osnovnim školama?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Koliko će biti ukinuto odeljenja u osnovnim školama?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga zatražila je danas od Ministarstva obrazovanja informaciju koliko će ove godine biti ukinuto odeljenja u osnovnim školama u Republici Srbiji.

LSV

Kako je istakla u svom poslaničkom pitanju, u javnosti su se pojavile informacije da se ukidaju odeljenja koja nemaju po 15 učenika.

- Od ministarstva prosvete tražim podatak o broju odeljenja sa nastavom na srpskom jeziku koja imaju manje od 15 učenika i o tačnom broju odeljenja na jezicima nacionalnih zajednica u celoj Srbiji. Takođe me interesuje koliko je razreda ugašeno u septembru prošle godine u Vojvodini, a koliko u Srbiji. Znamo da je poslednjih godina nestalo negde oko 1.500 odeljenja i da svaka generacija ima i po hiljadu učenika prvaka manje. Prošlog septembra je bilo 3.533 upisanih osmaka, a 2.995 prvaka. Najviše su ugrožena isturena odeljenja i u medijima se govori da će biti ugašeno oko 230 razreda. Interesuje me da li je to tačno – rekla je poslanica LSV.

Olena Papuga je istakla da će reforma obrazovanja biti teška, te da se u okviru strategije obrazovanja, koja je sada u javnoj raspravi, obrati velika pažnja na smanjeni broj učenika.

(BILSV, 14.02.2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook