Koliko Zrenjanince koštaju prazne priče?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 06. 2014. | Komentara: 0

Koliko Zrenjanince koštaju prazne priče?

ZRENJANIN - Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov ukazala je danas da su najnoviji gradonačelnik Zrenjanina i njegov zamenik, neposredno nakon stupanja na dužnost, uspeli da građanima obećaju gotovo rajski život koji ih čeka vrlo brzo.

LSV

Obećanja i realnost

Jovanova je na današnjoj konferenciji za medije podsetila na izjavu Saše Santovca koji je dao 17. juna Radio Televiziji Vojvodine, a u kojoj on obećava nove pogoni u industrijskim zonama, ekspresno rešavanje pitanja vodosnabdevanja, uređenje centra, sanaciju mostova, novi izgled saobraćajnica, auto-put do Beograda. Sutradan je novi gradonačelnik Čedomir Janjić za TV Santos najavio posao za 200 radnika u kineskoj korporaciji u proizvodnji traktora i solarnih panela, posao za 400 radnika u izraelskom tržnom centru, fabriku vode sledeće godine, posao za 150 radnika u italijanskoj tekstilnoj firmi i investiciju od 12 miliona evra već na jesen... Ona je ukazala i da je sad već bivši gradonačelnik Ivan Bošnjak na poslednjoj sednici, rezimirajući svoj rad, rekao da mu je dosta energije oduzeo posao oko fabrike vode i da se nada da će to sad krenuti u pravcu u kom građani očekuju. Jovanova je predočila i da je Bošnjak istakao da je ponosan na otvaranje Gomexovog proizvodno distributivnog centra u industrijskoj zoni Ečka, a pohvalio se i efikasnošću lokalne administracije i radom na evropskim projektima koji će biti šansa Zrenjanina u narednom periodu.

- Slažemo se da je bilo potrebno dosta energije da se raskine gotov ugovor i upropasti posao sa najpoznatijom i najvećom svetskom firmom za vodosnabdevanje, što će Zrenjaninci platiti minimum tri miliona evra na sudu. Gomex bi radio i širio posao nezavisno od gradskih vlasti jer je privatna firma kojoj država i birokratija može samo da smeta, pa svojatanje uspeha privatnika od strane čelnika javnog sektora ne može biti ničiji uspeh, do menadžmenta Gomexa. Od poboljšanja rada lokalne administracije građani su mogli samo da vide zatvaranje glavnog ulaza u Gradsku kuću za njih same i preusmeravanje na sporedni ulaz, što dovoljno govori na kojem mestu su građani Zrenjanina sadašnjoj naprednoj vlasti – istakla je Branislava Jovanov. Ona je dodala da o radu na evropskim projektima govore činjenice da nijedan novi evropski projekat nije napravljen, a nasleđeni projekti su svesno opstruirani svuda gde nije mogao da se promeni projektni tim, ne bi li još po koji član vladajuće koalicije dobio neki dinar.

- Tako je upropašten i prvi evropski projekat u srpskom bibliotekarstvu, a gradska biblioteka je ostala bez opreme vredne 3.2 miliona dinara. Kada se ostave po strani prazna obećanja gradskih čelnika o investicionom bumu i poslu za hiljade Zrenjaninaca, koja slušamo već dve godine, a ne vidimo ništa, ono što vidimo jeste novi kredit od 800 miliona dinara, koji su odlučile da uzmu naše gradske vlasti – zaključila je ona.

Pitanja za Kancelariju za brze odgovore

GrO LSV Zrenjanin je zbog toga od Kancelarije za brze odgovore zatražio odgovor na sledeća pitanja:

- Kako se planira za uređenje pešačke zone 350 miliona, ako u projektu Direkcije taj posao košta 240 miliona?
- Kako se planira trošak izgradnje biciklističkih staza od 83 miliona, a u projektu Direkcije to košta 60 miliona?
- Kako se za fiskulturnu salu u Stajićevu planira 36 miliona od kredita i još 580.000 dinara iz prihoda budžeta, ako po projektu izgradnja košta 35 miliona?
- Kako se stvorila razlika od 134 miliona? Da li je će od tog novca biti građeni privatni splavovi na jezeru, koji će značajno unaprediti kulturnu sliku našeg grada?

Branislava Jovanov je napomenula da i bez brzog odgovora, svakom građaninu Zrenjanina je jasno da napredna vlast nastavlja sa beskrajnim obećanjima od kojih ne vidimo ništa i paralelnim zaduživanjima, koja će vraćati naša deca. Kako je istakla, LSV predlaže novim vođama Zrenjanina da obećanja o svetloj budućnosti ostave po strani, a da za početak „od tih 800 miliona kredita zapraše komarce kako valja, pa da nam bar oni ne sisaju krv duže od nedelju dana“.    

(BILSV, 24.06.2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook