Kostreš: Bedževima protiv fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 07. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Bedževima protiv fašizma

NOVI SAD - Aktivisti i kandidati za poslanike koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) u javnosti su se pojavili sa bedževima međunarodne mreže Antifašistička akcija (Antifa) na reverima.

LSV

- Nosimo bedževe da bismo podsetili da je borba protiv fašizma - neprestana borba. Fašizam diže glavu, ne samo kod nas nego i u svetu, a slobode će biti onoliko koliko bude borbe za nju – izjavio je za agenciju Beta Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta, članice UDS.

Na pitanje da li je to reakcija na izjave američkog predsednika Donalda Trampa da antifašiste treba proglasiti teroristima, Kostreš je rekao da Tramp „nije tema“.

- Nije Tramp naša tema. Mi izlazimo na ove izbore da bismo se borili za evropske vrednosti, modernu, decentralizovanu i sekularnu državu u kojoj se sa ponosom sećamo naše antifašističke tradicije. Država mora da spreči i sankcioniše bujanje ekstremističkih, neonacističkih i klerofašističkih grupacija - kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, antifašizam je glavni temelj i osnovni princip moderne, ujedinjene i slobodne Evrope, kojoj i Srbija mora da teži.

- I naša Srbija, i naša Vojvodina, pobedile su fašističku neman u Drugom svetskom ratu. Neman se vratila u ratovima iz '90-tih godina 20. veka, a posledice živimo i danas. Antifašizam nije samo reč, antifašizam je svakodnevna akcija. A kad smo kod „terorista'“- nema većih terorista od fašista - poručio je Kostreš.

(SzILSV, 07.06.2020)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook