Kostreš: Građani dali veliku podršku politici LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 20. 03. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Građani dali veliku podršku politici LSV

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik, komentarišući mogućnost raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora, da je za LSV prioritet očuvanje funkcionisanja pokrajinskih institucija.

LSV

Dogovor o Vojvodini

– O tome moramo da se dogovorimo u okviru vladajuće koalicije u Vojvodini pa kada se dogovorimo o daljem funkcionisanju ili nefunkcionisanju pokrajinske administracije, onda ćemo tek moći da razgovaramo o vanrednim izborima – kaže Kostreš.
Prema njegovim rečima, nismo ništa bliže tim izborima nego što smo bili pre republičkih, iako je čak i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da su vanredni izbori mogući, što se ranije nije događalo.
– Do te izjave je došlo jer je gospodin Pajtić suočen s izbornim rezultatom i porazom koji je više nego evidentan. Ali, prosto, moramo da razgovaramo o tome šta dalje. Mi smo spremni za nove izbore, imamo iza sebe dobar rezultat, ali ispred toga ipak ide funkcionisanje institucija, što nam je najvažnije – rekao je Kostreš.
On  je naveo da će LSV u Skupštini Srbije imati šest poslanika, a ističe da se „ne može ignorisati činjenica da su građanke i građani Vojvodine dali veliku podršku politici LSV-a koju stranka vodi 25 godina”.
– Bilo nam je veoma važno da ostanemo dosledni idejama i ciljevima po kojima smo poznati, i to se ispostavilo kao prava odluka. Nismo ni blizu rezultata koji bismo želeli, LSV će biti zadovoljan tek kada pobedi u Vojvodini, ali moram da primetim i da je ovaj rezultat u datim okolnostima dobar – rekao je Kostreš. Kako je dodao, ljudi uvek drugačije glasaju na republičkim izborima nego na pokrajinskim ili lokalnim te misli da ovo nije pravo merilo snaga.
– Uvek smo postizali bolje rezultate na lokalnim i pokrajinskim izborima. Siguran sam, kada bi se sada raspisali pokrajinski izbori, imali bismo poprilično kvalitetniji rezultat nego ovaj sada – smatra Kostreš.

Izjava izvučenaiz konteksta

Kostreš je rekao i da je njegova izjava o tome da Liga neće učestvovati u pravljenju nove republičke vlade ukoliko u njoj bude Ivica Dačić, izvučena iz konteksta.
– To je bio moj lični stav, a rekao sam da, koliko ja poznajem ligaše, to se neće desiti, ali da će o tome svakako odlučivati Glavni odbor stranke. Da bi se bilo šta od toga uopšte desilo, predsednik Republike mora da poveri mandat Vučiću, koji onda treba da prikaže program na osnovu kojeg bismo se mi izjasnili da li smo spremni da učestvujemo ili ne. Što se Dačića i SPS-a tiče, znam da je Liga jako skeptična po pitanju saradnje s njima i lično mislim da to nije opcija, ali ćemo videti do kraja – rekao je Kostreš.
Kostreš je o istoj temi govorio i za RTV, istakavši da Liga socijaldemokrata Vojvodine još nije prelomila da li će biti deo vladajuće koalicije u republičkom parlamentu i da će to zavisiti od prioriteta i programa nove Vlade.
On je ponovio i da razloga za promenu vlasti u pokrajinskoj administraciji za sada nema.
– Prvo ne verujem da će LSV tako lako ući u republičku Vladu. Mi smo sa Savezom vojvođanskih Mađara i Demokratskom strankom formirali koaliciju iz ubeđenja da treba da se urade određeni poslovi za Vojvodinu. Dokle god se oni budu radili, ne vidim razlog zašto bismo rušili tu koaliciju na pokrajini – istakao je Kostreš.
 
(BILSV, 20. 03. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook