Kostreš: Liga zainteresovana za Demokratski front

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 01. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Liga zainteresovana za Demokratski front

BEOGRAD - Glavni preduslov za formiranje "Demokratskog fronta", u kojem bi mogli da budu deo DS, LSV, LDP i "Zajedno za Srbiju", ali i druge grupacije, jeste odluka počasnog predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i njegovih saradnika da krenu u tom pravcu, rekao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, a prenosi novinska agencija Tanjug.

LSV

– Da li će do formiranja te grupacije doći zavisi od mnogo uslova, a prvi je da Tadić objavi da ide u tom pravcu, nakon čega možemo da sednemo i o tome razgovaramo – rekao je Kostreš.

On je naglasio da postoje kontakti sa Tadićem i LDP, da su se do sad vodili razgovori o mogućnosti zajedničke saradnje, ali je ponovio da je "uslov svih uslova" da Tadić i njegovi saradnici donesu takvu odluku.

Kostreš je napomenuo da je "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića više nego dobrodošla, i da ne vidi razlog žašto LDP ne bi bio deo velikog fronta, jer su svi koji se zalažu za sistem vrednosti više nego dobrodošli.

Prema njegovim rečima, ako Tadić odluči da ne ide u "Demokratski front", verovatno će se razgovatati o nekoj vrsti saveza i bez njega.

Kostreš je agenciji Beta rekao da je LSV zainteresovan za formiranje širokog fronta u koji bi bile uključene partije građanske orijentacije, regionalističke stranke, kao i stranke nacionalnih manjina, te da bi takva široka koalicija trebalo da bude spremna da preuzme primat u evropskoj politici Srbije.

– Moramo da vidimo koji su učesnici zainteresovani za takav razgovor i kad se pojave i izjasne onda možemo da počnemo da razgovaramo – izjavio je Kostreš za Tanjug.

On je naveo i da LSV smatra da je važno da se pokuša da se formira takav blok koji bi bio protivteža aktuelnoj vlasti i najvećoj stranci SNS, a da će, ako do toga ne dođe, ta stranka samostalno izaći na izbore.

Kostreš je najavio da će odluke u vezi sa izborima LSV doneti na Glavnom odboru u četvrtak, 30. januara.

(BILSV, 28. 01. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook