Kostreš: LSV neće glasati za budžet za 2014. godinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 12. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: LSV neće glasati za budžet za 2014. godinu

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za predloženi državni budžet Srbije za 2014. godinu jer vladajuća koalicija neće podržati amandmane Vojvodine, najavio je danas zamenik predsednika LSV i predsednik poslaničke grupe Lige u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.

LSV

- Nedopustivo je da iznova i iznova, sedam godina, Vojvodina bude zakidana za i onako minimalna sredstva koja su joj namenjena - kazao je Kostreš novinarima u Skupštini Srbije.

Kako je naveo, država Srbija za prethodnih sedam godina Vojvodini duguje više od milijardu evra. Kostreš je kazao da je tim novcem moglo da se reši pitanje 200.000 nezaposlenih u Pokrajini - za otvaranje jednog radnog mesta potrebno je 5.000 evra. Kako je dodao, ta sredstva koje Vojvodina nikada nije dobila od Srbije, jednaka su i 10 odsto vrednosti ukupnih obradivih površina Vojvodine.

- Sve ovo je posledica lošeg Ustava iz 2006. godine i dok se on ne promeni, neće se promeniti ni položaj Vojvodine - kazao je Kostreš.

Ukazao je da ne očekuje sa optimizmom formiranje nove radne grupe za pripremu zakona o finasiranju Vojvodine jer će to biti treća ili četvrta radna grupa koja ne donosi nikakve odluke, „a dolazimo u situaciju da Vojvodina ima sve više problema u funkcionisanju“.

- Samo na pitanju Vojvodine se ne poštuje Ustav i niko o tome ne vodi računa - rekao je Kostreš.

(BILSV, 12.12.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook