Kostreš: LSV otvorena za razgovore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 08. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: LSV otvorena za razgovore

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nije poznato da li je Savez vojvođanskih Mađara dogovorom s Aleksandrom Vučićem napustio aktuelnu vladajuću koaliciju u Pokrajini, i da je na Ištvanu Pastoru da o tome da odgovor. 

LSV

On je za Večernje novosti rekao i da LSV još nije dobila poziv od SVM-a za početak razgovora o formiranju nove koncentracione vojvođanske vlade i naglasio da će, kada se to desi, odluka Lige zavisiti od toga da li će biti uvažena osnovna programska načela LSV vezana za Vojvodinu. 

– Legitimno je da se razgovara. Parlament i služi da bi svi razgovarali sa svima. Kada se ne razgovara, onda se pitanja rešavaju na ulici, a to nije dobro. Legitimno je da Pastor pokušava da izlobira većinu za svoju ideju, kao što je i LSV lobirao za promenu pokrajinske odluke o izbornom sistemu – naveo je Kostreš za Dnevnik.

On ipak ističe da za sada novi obrt na političkoj sceni nakon dogovora lidera SNS-a i SVM-a ne utiče na razgovore o budućnosti pokrajinske vlasti koje je LSV započeo s DS-om i Novom demokratskom strankom. Kostreš dodaje da Liga nije postavila rok do kada bi trebalo da se ti razgovori završe, odnosno da se otvore razgovore s naprednjacima o koncentracionoj vladi.

- Ne bih vremenski oročavao priču. Racionalno je da stranački organi zasedaju početkom septembra i da se donese odluka o daljim aktivnositma. Mi smo otvoreni za razgovore sa svima, ali u ovom trenutku prioritet su nam razgovori s DS-om i NDS-om – zaključio je Kostreš. U izjavi za Večernje novosti on nije mogao da precizira šta će biti sa ovim pregovorima nakon što je NDS privremeno istupio iz njih.

- Najpre moramo da vidimo gde se zapravo nalazimo, jer mi i DS zajedno imamo manje od 60 poslanika i ako se NDS sa svojih pet mandata ne vrati, praktično više nemamo većinu u Skupštini Vojvodine – kazao je zamenik predsednika LSV.


(BILSV, 21.08.2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook