Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.

- Mislim da nije toliki problem da se taj zakon napiše, mnogo je veći problem da se postigne politička saglasnost svih aktera unašem političkom životu, koji bi na kraju krajeva trebalo u Vladi i Skupštini da glasaju za taj zakon - rekao je on. Kostreš kaže da je na sebe i preuzeo ovu obavezu zato što veruje da zakon može da bude donet u što kraćem roku, ali nije želeo da licitira bilo kakvim rokovima i datumima.
Najavljujući današnji prvi sastanak Radne grupe, Kostreš je rekao da će on postaviti neka pravila po kojima će se raditi i da će predložiti članovima grupe da se dogovore koje će dosadašnje nacrte ovog zakona uzeti za dalji rad.

- Mislim da bi potpuno pogrešno bilo da pišemo novi nacrt kada već imamo nekoliko nacrta koje su pravile neke prethodne komisije kao i nekoliko stranačkih predloga. Svi su predlozi više nego dobrodošli " kaže Kostreš. Kako je rekao, on veruje da će "zanatski deo", biti vrlo brzo završen, a da nakon toga kreće političko usaglašavanje koje je do sada oduzelo mnogo vremena. Kostreš je ponovio da će on kao predstavnik Lige socijaldemokrata Vojvodine u radu ove grupe insistirati da se Vojvodini vrati sve ono što joj je oduzeto posle Miloševićevog puča 1988. godine.

- Jedan deo toga su železnica, putevi, pošta, telekom, lutrija, elektrodistribucija... Da se to, ako je moguće, odmah vrati Vojvodini -  rekao je on, dodajući da je svestan da u "ovom momentu ne postoji politička klima da se apsolutno sve za šta se LSV zalaže vrati AP Vojvodini".

- Mislim da je samo formiranje ove komisije, činjenica da će zakoni verovatno uskoro biti doneti i dobar pokazatelj da se Srbija kreće u onom pravcu koji je nama interesantan, a to je vraćanje imovine AP Vojvodini " zaključio je Kostreš. 

(BILSV, 21.04.2011.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook