Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 01. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

BEOGRAD – Komentarišući najnoviji sukob Aleksandra Vučića sa predstavnicima Evropske unije, kada je premijer optužio da EU pojedinim organizacijama plaća da vode kampanje protiv srpske vlade, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ukazao je za list Danas da svaka reakcija političara ima političku pozadinu koja za cilj ima obraćanje nekoj ciljnoj grupi.

LSV
 
Prema njegovoj oceni, preterala je i jedna i druga strana, jer partneri ne razgovaraju na takav način, svađajući se preko medija. Upitan koje su to ciljne grupe, on odgovara da se Vučić obraća svom biračkom telu koje je pomalo zbunjeno.
– Za Vučića se može reći da povlači reformske poteze i radi na evropskim integracijama. Međutim, njegovo biračko telo, koje je više nacionalno orijentisano, velikim delom i protiv evropskih integracija i proruski orijentisano, nije oduševljeno time. Tim svojim nastupima Vučić se njima obraća poručujući im da je on ipak njihov vođa kojem su srpski interesi najpreči. S druge strane, Maja Kocijančić se obratila onom delu građanske Srbije koji od EU očekuje da ne toleriše propuste u reformama poput slobode medija – navodi Kostreš. On dodaje da se u međunarodnim odnosima nesporazumi rešavaju diplomatskim putem, a ne preko medija.

(BILSV, 13. 01. 2015)




Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.
Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook