Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 01. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

BEOGRAD – Komentarišući najnoviji sukob Aleksandra Vučića sa predstavnicima Evropske unije, kada je premijer optužio da EU pojedinim organizacijama plaća da vode kampanje protiv srpske vlade, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ukazao je za list Danas da svaka reakcija političara ima političku pozadinu koja za cilj ima obraćanje nekoj ciljnoj grupi.

LSV
 
Prema njegovoj oceni, preterala je i jedna i druga strana, jer partneri ne razgovaraju na takav način, svađajući se preko medija. Upitan koje su to ciljne grupe, on odgovara da se Vučić obraća svom biračkom telu koje je pomalo zbunjeno.
– Za Vučića se može reći da povlači reformske poteze i radi na evropskim integracijama. Međutim, njegovo biračko telo, koje je više nacionalno orijentisano, velikim delom i protiv evropskih integracija i proruski orijentisano, nije oduševljeno time. Tim svojim nastupima Vučić se njima obraća poručujući im da je on ipak njihov vođa kojem su srpski interesi najpreči. S druge strane, Maja Kocijančić se obratila onom delu građanske Srbije koji od EU očekuje da ne toleriše propuste u reformama poput slobode medija – navodi Kostreš. On dodaje da se u međunarodnim odnosima nesporazumi rešavaju diplomatskim putem, a ne preko medija.

(BILSV, 13. 01. 2015)




Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook