Kostreš: Srbiji potreban jak građanski blok

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 01. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Srbiji potreban jak građanski blok

NOVI SAD – Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine će u četvrtak doneti odluku o tome kako će i sa kim nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima, rekao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

On je novinarima u Novom Sadu rekao da je jako važno da sve partije koje baštine građansku ideju u Srbiji pokušaju da se ujedine, da sednu za jedan sto, da razgovaraju i probaju da naprave zajednički front.

– Ne bismo licitirali ko će da bude u tom frontu, ko neće, ko će da bude na čelu tog fronta, ko neće – rekao je Kostreš. On je istakao da je važno napraviti zajedničku grupaciju koja će moći da bude alternativa aktuelnoj vlasti, naročito Srpskoj naprednoj stranci, te da veruje da to očekuju i građanke i građani Srbije koji baštine građanski sistem vrednosti.

– LSV je spremna da razgovara. Spremni smo čak i da taj sastanak bude u Novom Sadu, ukoliko je problem da se dogovore gde bi on bio u Beogradu. Ne bih ja licitirao ko će biti tu, ko će voditi i kako će biti formatizovana ta grupacija, ali mislim da nije problem da to bude novi način udruživanja, organizovanja, ne samo čista koalicija – dodao je on.

Zamenik predsednika LSV je ukazao i da u obzir dolazi koalicija Tadić-Čanak- Petrović o kojoj se govori u medijima. Odgovarajući na pitanje o mogućnosti koalicije LDP-LSV-URS, Kostreš je rekao da je i ranije bilo saradnje sa Liberalno demokratskom partijom.

– Spremni smo da razgovaramo sa LDP-om. LDP je naš prirodni partner. Sarađivali smo i ranije ne vidim zašto ne bismo razgovarali – rekao je Kostreš, a što se tiče URS dodao je - prvo razgovori LSV LDP „pa posle sve ostalo“. Kostreš kaže da ne bi isključio ni SDU, druge liberalisitčke stranke, stranke manjinskih zajednica ni sindikate.

– Ako želimo da napravimo zaista jedan blok ili front koji bi zastupao građansku Srbiju, onda tu mora da ima mesta za sve koji dele građanska ubeđenja kao i mi – istakao je Kostreš i dodao da Srbija mora da ima jednu jaku građansku opciju.

– Razgovorom preko medija i spinovanjem poruka ne možemo da uradimo ništa. Ideja Lige socijaldemokrata Vojvodine jeste u tome da sednemo da razgovaramo, da probamo da napravimo zajednički blok, pa ako uspemo uspemo, ako ne uspemo, naravno da će svako ići svojim putem – rekao je Kostreš.

Zamenik predsednika LSV nije mogao ni da demantuje ni da potvrdi da bi se na čelu tog bloka našao Boris Tadić, dodajući samo da nije na Ligi da utvrđuje ko će biti a ko ne u tom bloku, već da je na njoj samo da pozove na razgovor. Kostreš je rekao i da postoje kontakti sa svim građanskim strankama, kao i sa Demokratskom strankom, ali da je reč o normalnoj komunikaciji među parlamentarnim strankama.

– Da bi smo mogli da razgovaramo o nekoj široj saradnji, moramo da sednemo za zajednički sto. To je poziv Lige socijaldemokrata Vojvodine - sujete na stranu, da vidimo da li možemo nešto da uradimo za ovu ideju u Srbiji – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 29. 01. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook