Kostreš: Uskoro dijalog sa svim partijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro dijalog sa svim partijama

NOVI SAD – Govoreći o razgovorima o rekonstrukciji Pokrajinske vlade koje je krajem prošle nedelje sastankom sa Novom demokratskom strankom započela Liga socijaldemokrata Vojvodine,  zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš istakao je za Dnevnik da će proslediti poziv svim poslaničkim grupama u vojvođanskom parlamentu da se usaglase o političkoj platformi i budućem delovanju Pokrajinske vlade.

LSV

– To ćemo ponuditi na usvajanje svima. Naravno da ćemo se obratiti dugogodišnjim koalicionim partnerima jer od njih očekujemo podršku, a ako bude nesporazuma, tražićemo partnere s druge strane, kao što je to bilo prilikom obezbeđivanja podrške za usvajanje promene izbornog sistema u Vojvodini – rekao je Kostreš. On je napomenuo da ne zna ko će se prvi odazvati pozivu na razgovore, ali da očekuje da će se taj dijalog sa svim partijama obaviti uskoro. Dnevnik podseća da je Liga u više navrata kao kamen spoticanja pominjala potpredsednika vojvođanske vlade prof. dr Dragoslava Petrovića, a Kostreš nije želeo da tumači da li je jučerašnji zajednički nastup Bojana Pajtića i Petrovića na otvaranju pogona u Rumi ujedno i Pajtićev negativan odgovor na zahteve LSV-a.
– Ne bih se bavio tumačenjima. Mi smo dali svoje upute i oni će biti ispunjeni ili neće. Ako budu ispunjeni, to će biti dobro, ako ne, onda ćemo povući kontramere – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 17. 06. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook