Kostreš: Ustav otežava funkcionisanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 12. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav otežava funkcionisanje Vojvodine

BEOGRAD – Komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije u vezi sa Statutom AP Vojvodine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostres je za Novi magazin istakao da sam Ustav i dokumenti koji proizlaze iz njega, a naročito Zakon o nadležnostima i Statut, otežavaju funkcionisanje Vojvodine.

LSV

– Rasprava da li je Statut ustavan je bespredmetna jer treba da vidimo da li je Ustav u skladu sa interesima građana Vojvodine. Ustav nije prosao na teritoriji Vojvodine, za njega nisu glasali gradjani Pokrajine, na ciju je stetu donet. Zato imamo kontinuiranu krizu jos od 2006. Moramo u Srbiji da se dogovorimo da li Vojvodina treba da bude autonomna i u kojoj meri, a onda treba promeniti Ustav i uneti to što je dogovoreno u taj novi najviši pravni akt – naveo je on i dodao je da odluka USS ne bi smela da bude povod za vanredne pokrajinske izbore.  Ipak, Kostreš smatra da bi izostanak dogovora oko Statuta mogao biti iskorišten kao povod za pokrajinske izbore .
– Ići će se na to da se ne postigne dogovor, jer bi to bio jak razlog za izazivanje izbora, izazvaće krizu, a onda bi se izbori nametnuli kao rešenje za izlazak iz te krize. LSV smatra da to ne bi smelo da se desi – kaže Kostreš.

(BILSV, 19. 12 .2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook