Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je ideja Miloša Vučevića o „srpskom ujedinjenju“ opasan radikalski san o teritorijalnom ujedinjenju. 

LSV

Ministar odbrane Miloš Vučević je, povodom Dana Republike Srpske, rekao da „godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u opštoj krizi sa kojom se svet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode“. 

- Svaki srpski nacionalista pokušava da tim aluzijama na teritorijalno povećanje Republiike Srbije dođe do jeftinih političkih glasova. Taj populizam je veoma loš i on ne ide u korist ni dobrosusedskih odnosa, niti ide u korist ljudi koji žive ovde u Srbiji – izjavio je Kostreš za N1.
 
(SzILSV, 05.01.2023)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook