Kostreš: Za saradnju opozicije uz dogovor o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Za saradnju opozicije uz dogovor o Vojvodini

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da je više nego očigledno da je neophodna saradnja stranka građanske opcije.

LSV

Kostreš je povodom najave lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, da će uputiti poziv Nenadu Čanku, Dušanu Petroviću, Zoranu Živkoviću, Draganu Đilasu i Vesni Pešić, za razgovor o saradnji, rekao Tanjugu da je "to dobra ideja".
– U prošlosti smo imali dosta inicijativa za saradnju, ali se nikada nismo dogovorili oko ciljeva te saradnje – rekao je Kostreš, istakavši da je za LSV najbitnije pitanje autonomije Vojvodine. Po njegovim rečima LSV će insistirati na tom pitanju, a kako je naglasio od dogovora će zavisiti stav Lige socijaldemokrata Vojvodine.
– U prošlosti su svi tokom predizborne kampanje pričali o autonomiji Vojvodine, ali posle izbora niko se nije posvećivao tom pitanju i LSV neće dozvoliti da se to u budućnosti ponovi – rekao je Kostreš. Povodom dogovora Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije o zajedničkom nastupu na izborima u Vrbasu, Kostreš je rekao da "svako ima pravo da uđe u koaliciju sa kim god hoće, ako smatra da će mu to pomoći u ostvarivanju nekog cilja".
– Teško je verovati da će Mlađan Dinkić sada kada nije u republičkoj vladi dovesti strane investicije u Vojvodinu, kada to nije učinio dok je bio ministar – kazao je Kostreš dodajući da su Pajtić i Dinkić sa pozicija predsednika pokrajinske vlade i ministra za finansije i ekonomiju mogli mnogo više da urade u tom pogledu.
– Odnos između LSV i DS je definisan na potpuno drugim pitanjima i URS ni na koji način ne može uticati na te odnose, niti ih mogu poboljšati ili ugroziti – zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 13. 09. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook