Liga je stabilan partner Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Liga je stabilan partner Vojvodini

NOVI SAD – Komentarišući spekulacije o budućoj saradnji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske napredne stranke, zbog nedavne izjave lidera LSV Nenada Čanka u kojoj je rekao da je Aleksandar Vučić čovek koji drži reč, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš istakao je za RTS da tu nije bilo reči o saradnji između dve stranke.

LSV

– Kako ide ona narodna, babi se snilo ono što joj je milo. Čanak je rekao jednu jednostavnu rečenicu -  on i Vučić su razgovarali o problemu bezbednosti u Novom Sadu, Vučić je dao reč da će neke stvari biti urađene, te stvari su urađene. Čanak je rekao: Vučić drži reč za stvari o kojima smo mi razgovarali, tačka – naveo je Kostreš. Zamenik predsednika LSV je dodao i da Liga nije stabilan partner DS-u, nego da je stabilan partner Vojvodini i programu koji se na nivou Vojvodine sprovodi.  

Razlika između Beograda i Vojvodine

Kostreš je novinarima u Novom Sadu rekao i da, za razliku od Vojvodine, Demokratska stranka u Beogradu nije imala većinu jer su od samog početka većinu imale stranke koje vladaju Srbijom.
– U Vojvodini Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liga socijaldemokrata Vojvodine  imaju maltene dvotrećinsku većinu i nije uopšte problem većine. Liga je stabilan partner ideji vojvođanske autonomije i promena koalicionih partnera može da se desi samo u slučaju da dođe do neke dramatične promene Demokratske stranke ili do nekih vanrednih okolnosti. Te vanredne okolnosti mogu da budu da, recimo, postoji organozovana korupcija na nivou vojvođanske administracije.Ako se to dokaže u državnim organima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće biti partner nikome ko organizuje korupciju – rekao je Kostreš.

Definisati autonomiju Vojvodine

Na pitanje koliko bi SNS trebao da promeni svoje stavove o Vojvodini da bi Liga sa njima mogla više da sarađuje, Bojan Kostreš je rekao da ne zna koji je stav SNS po pitanju autonomije Vojvodine, jer ga oni nisu javno deklarisali.
– Mi smo sa DS, koja je naš dugogodišnji partner, kontinuirano imali probleme oko definisanja vojvođanske autonomije. Ali u ovom momentu, od svih partija sa centralom u Beogradu, Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija prihvataju najviši stepen autonomije za Vojvodinu. Kada SNS definiše svoj stav prema Vojvodini, onda možemo da razgovaramo u smislu da vidimo da li je taj program dobar ili loš – rekao je Kostreš. On je ponovio da Maja Timotijević, koja je nedavno imenovana za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, nije član Lige već mesecima.
– Gospođa Maja Timotijević ima dosta šaroliku stranačku prošlost. Ona je iz Demoratske stranke došla u Ligu socijaldemokrata Vojvodine, pa se iz  Lige socijaldemokrata Vojvodine vratila u Demokratsku stranku. Pa je iz Demokratske stranke otišla, čini mi se u SDPS, pa je postala državni sekretar – rekao je Kostreš. Dodao je da je jako ružno što se u medijima prave nacionalne vesti od toga da li je neko izašao iz Lige ili napravio neki potez, dok se istovremeno ne govori o mnogobrojnim poslanicima i odbornicima koji su napustili Demokratsku stranku.
– Četiri osobe su u raznim gradovima napustile Ligu socijaldemokrata Vojvodine, a stvara se takav medijski utisak da se LSV raspada. Nekoliko potpredsednika je napustilo Demokratsku stranku, a o tome se piše dva dana. A iz Lige kad neko ode, stalno se govori: pa vama je otišla osoba A, osoba B. A ni u procentualnom, ni u apsolutnom broju Ligu socijaldemokrata Vojvodine nije napustilo onoliko ljudi koliko je napustilo Demokratsku stranku – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 01. 10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook