Liga ne pregovara o ulasku u novosadsku vlast

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 05. 2014. | Komentara: 0

Liga ne pregovara o ulasku u novosadsku vlast

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nije kontaktirana na temu mogućeg ulaska u rekonstruisanu ili prekomponovanu vlast u Novom Sadu, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednikom LSV i članom Predsedništva GrO LSV Novi Sad Aleksandrom Jovanovićem, Kravić je podsetio da Liga sve vreme ima more primedbi na postojeću vlast u Novom Sadu i da od samog starta poziva da se razreši pitanje kupovine glasova na izborima iz 2012. godine, na koju su pozivali i sadašnji gradonačelnik i zamenik gradonačelnika.
Na pitanje da li bi se Liga odazvala eventualnom pozivu za ulazak u rekonstruisanu vlast, Kraviće je rekao da bi svakako prihvatili poziv na razgovor, jer Liga želi da pomogne.

Izbori najbolje rešenje

– Mi zagovaramo da bi možda nekakav izlazak na izbore bio neko najoptimalnije rešenje. Ali to je skopčano sa mnogim drugim stvarima za koje mislimo da je ipak posao postojeće vlasti, pre svega gradonačelnika. Računamo da bismo, jedino u nekakvoj izuzetnoj situaciji, mogli nešto tu da budemo i pomognemo, ali samo u izuzetnoj i da to bude nešto što je oročeno – rekao je Kravić.
Aleksandar Jovanović je dodao da Liga, kao ozbiljna stranka koja iza sebe ima veliki uspeh kada je reč o vršenju vlasti u Novom Sadu, želi da pomogne, ali da se pomoć ne odnosi ni na jednu stranku pojedinačno.
– Da budemo krajnje jasni, da ne bude poruka da Liga socijaldemokrata Vojvodine “ulazi” ili “participira” ili se “nudi”. Uopšte nije poenta u tome.  Mi ne pomažemo Srpskoj naprednoj stranci, niti ovome niti onome, mi pomažemo građanima. Jer to je naša ideja. Ako je ideja da se sve ono što je loše u toj gradskoj vlasti i sve ono što je učinilo ogromnu štetu koja će se teško nadoknaditi, izbaci iz svega toga i da se urade vrlo jasni programi i ideje da postoje, onda smo mi tu da pomognemo – istakao je on.  Jovanović je od vladajuće koalicije zatražio odgovor na pitanje šta je uopšte ideja takozvane rekonstrukcije.

LSV bila u pravu

– Da li je istina sve ono što je Liga socijaldemokrata Vojvodine govorila protekle skoro dve godine, a to je da je situacija u Novom Sadu, kada govorim o nadležnostima gradskih uprava i gradskog veća i firmi čiji je osnivač Skupština grada Novog Sada, nikada lošija? Da li je ova rekonstrukcija faktički potvrda svega toga što smo govorili proteklih godinu i po dana – zapitao je on.
Jovanović je dodao i da Liga želi da gradska vlast javno predstavi koji je to program i plan, ako dođe do rekonstrukcije, kojim će se oni voditi i šta se time želi promeniti.
– Ako nešto nije valjalo, onda treba reći šta nije valjalo. Jer, ako nekoga želite da menjate, onda znači da stvari nisu funkcionisale. Da li će neko snositi odgovornost – naveo je Jovanović i upitao Srpsku naprednu stranku, kao nosioca vlasti i ideje o rekonstrukciji, da li želi da javno kaže ko je krivac za sve stvari koje su se desile u Novom Sadu, a koje su bile štetne za sve Novosađane i ceo grad. Dodao je da najavljena rekonstrukcija ne sme biti kupovina vremena i “mazanje očiju” zbog izuzetno loše situacije, nego da ona mora dovesti do boljitka za celokupan grad.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da pomogne da se sve ono što je loše u gradskoj vlasti promeni – rekao je Jovanović ukazujući da se mora prekinuti sa procesom koji preti da od Novog Sada napravi ozbiljnu malu provinciju.

 (BILSV, 15. 05. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook