Liga spremna da brani vojvođanske amandmane na budžet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 03. 12. 2013. | Komentara: 0

Liga spremna da brani vojvođanske amandmane na budžet

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Bojan Kostreš najavio je danas da je Liga spremna da brani vojvođanske amandmane na predlog budžeta za narednu godinu.

LSV

– Smatramo da je više nego neophodno da se Vojvodini već jednom dozvoli da ima onih ustavnih sedam odsto, iako je Liga sve ove godine govorila da je to najobičnija prevara. Pošto ni do sada ta ustavna odredba nijednom nije bila ispunjena, vreme je da se to desi – ili da se u Ustavu tih sedam odsto obriše, ili da se jednom sprovede – naglasio je Kostreš u izjavi za Dnevnik. On dodaje da LSV ne beži od činjenice da ni u ranijem periodu toga nije bilo, ali misli da je konačno došlo vreme da se to desi.

– Pošto Cvetkovićeva vlada nije poštovala Ustav Republike Srbije, nadamo se da će Dačićeva poštovati najviši pravni akt. Ako vojvođanski amandmani budu usvojeni, pokazaćemo dobru volju i glasati za budžet, iako imamo primedbe i na neke druge delove tog zakona. U slučaju da amandmani budu odbijeni, nećemo moći da podržimo budžet za 2014. godinu – istakao je Kostreš.

Na pitanje kakav utisak ima nakon kruga kontakata ministrom finansija Lazarom Krstićem, da li je otvoren za primedbe i ima li prostora da prihvati vojvođanske predloge, Kostreš ističe da će vreme pokazati Krstićevu fleksibilnosti, kao i da je teško očekivati da napravi novi sistem, pošto je došao tek polovinom godine.

– Nepopravljivi sam optimista, ali u ovom trenutku nisam dobio nikakav signal da će naši amandmani biti usvojeni. Kako stvari sada stoje, pretpostavljam da će i ovaj republički  budžet biti neustavan, barem u delu koji je vezan za pitanje vojvođanskog budžeta – navodi on.


Povodom dileme o tome da li će osim s DS, LSV dogovoriti i zajednički nastup i sa SVM kada je o budžetu reč, Kostreš, koji je i zamenik predsednika Lige, najavio je da tokom ove nedelje treba da bude održan sastanak i s tom strankom.

– I sa Savezom vojvođanskih Mađara razgovaraćemo o istim temama kao što smo i s Demokratskom strankom. Verujem da ćemo postići dogovor, ali prosto pre sastanka ne mogu da kažem ništa konkretnije – istakao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 03.12.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook