Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

NOVI SAD – Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, Vršcu, Somboru i Staroj Pazovi leple plakate sa porukom „Nemoj da diraš mog komšiju“, kao odgovor na napade na pekare čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je medijima da ligaši kao i 1991. godine ustaju protiv onih koji sprovode fašistički teror nad nedužnim građanima.

– Ovo što se dešava zadnjih nekoliko dana je neprihvatljivo zbog toga što su ti ljudi građani ove zemlje, oni plaćaju porez u ovoj zemlji. To što su druge nacije ili vere je samo jedna raznolikost koja Vojvodinu karakteriše – naveo je Kravić.

Dodao je da Liga ovim plakatima započinje podizanje svesti građana Vojvodine kako se ovakve stvari više ne bi događale. Dodao je da će, ukoliko bude potrebno, biti preduzete i drugačije mere.

– Pozivamo i policiju i sve nadležne organe da postupe onako kako bi trebalo u ovoj situaciji jer ovo se ponavlja iz dana u dan – zaključio je Kravić.

(BILSV, 17. 10. 2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook