Ligaši predstavili rezultate nakon godinu dana rada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 18. 07. 2013. | Komentara: 0

Ligaši predstavili rezultate nakon godinu dana rada

KIKINDA - Funkcioneri kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su na rukovodećim položajima, zadovoljni su postignutim za godinu dana istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare povodom godina dana vlasti.
LSVKako su rekli, rezultate su istakli javno, na konferenciji, jer imaju obavezu prema građanima da kažu šta su uradili u protekllih godinu dana.

Rad Skupštine podignut na viši nivo

Potpredsednica Gradskog odbora LSV Kikinda i predsednica Skupštine opštine Đurđina Jerinkić je istakla da je rad lokalnog parlamenta podignut na viši nivo.

- Interesovanje sugrađana i sugrađanki za rad Skupštine prevazišlo je čak i moja očekivanja, a povećan je i stepen međusobnog poštovanja i uvažavanja različitosti u radu odbornika. Rad Skupštine zaista je podignut na viši nivo - rekla je Jerinkićeva, koja je i na čelu lokalnog Saveta za zapošljavanje i rukovodi opštinskim Fondom solidarnosti. Dodala je da su konkursi za zapošljavanje u Opštini završeni i da će rezultati biti poznati krajem jula.

Članica Opštinskog veća zadužena za sport i omladinu Dragana Dukić takođe je zadovoljna postignutim. Ona je naglasila da su sportski klubovi i organizacije dobile više novca u redovnom finansiranju, a kriterijumi za raspodelu bili su javni i svima dostupni.

Grad uređeniji, bolnici nova oprema

Predsednik GrO LSV i direktor Opšte bolnice dr Milan Mitrić rekao je da je bolnica bolja i funkcionalnija nego u prethodnom periodu - završeni su neophodni građevinski radovi, opremljena su odeljenja i dodeljene specijalizacije.

- Javno preduzeće „Gradsko zelenilo i pijaca“ sada je konkurentno za dobijanje novih poslova, grad se ubrzano uređuje, a u planu je i proširenje delatnosti na sve javne površine u gradu ali i u selima - rekao je direktor ovog preduzeća i član Izvršnog odbora GO LSV Miloš Šibul.

U vrtiće uloženo 65 miliona dinara

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole i član Izvršnog odbora GO LSV Tomislav Bartolić istakao je da su u ovoj školi popunjena sva mesta u prvom upisnom roku. On je najavio da će u septembru, zbog velike zainteresovanosti učenika i uz podršku roditelja, od Ministarstva biti zatraženo otvaranje još jednog odeljenja. A potpredsednik kikindskog odbora Lige i direktor Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ Miloš Pejakov istakao je da je, u poslednje četiri godine, od kad je on na čelu ove ustanove, u 19 vrtića uloženo 50 miliona dinara iz republičkih fondova, a samo ove godine Direkcija za izgradnju grada je, u njihov razvoj, uložila 15 miliona.

Na novinarsko pitanje o spekulacijama u javnosti da članovi Lige pregovaraju sa Srpskom naprednom strankom, dr Milan Mitrić je rekao da zvaničnih pregovora između kikindskih ligaša i naprednjaka nema, a Đurđina Jerinkić je dodala  da je LSV stabilan partner Demokratskoj stranci.

(BILSV, 18.07.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook