Limanska pijaca dobila sistem za rashlađivanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Limanska pijaca dobila sistem za rashlađivanje

NOVI SAD - Na Limanskoj pijaci danas je pušten u rad sistem za rashlađivanje, pomoću kojeg će se ovaj prostor hladiti tokom letnjih dana. Sistem za rashlađivanje radi pomoću vodene pare i ventilatora, a u rad ga je pustio predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, poručivši da grad mora da pruži dobre i kvalitetne komunalne usluge.

Aleksandar Jovanovic

- Limanska pijaca jedna je od najprometnijih pijaca u gradu, kroz koju svakodnevno prođe nekoliko hiljada ljudi. Naša je obaveza da učinimo sve kako bi im pružili dobre i kvalitetne komunalne usluge, a siguran sam da će sistem za rashlađivanje to omogućiti - izjavio je Jovanović. On je dodao da se zamerka na rad Limanske pijace odnosila na visoke temperature unutar prostora.

- Rashladnim sistemom temperatura može da se snizi između pet i sedam stepeni, što će odgovarati svima koji ovde dolaze, a to su kako kupci, tako i ljudi koji prodaju robu. Sistemom za rashlađivanje svi oni imaće bolje uslove za boravak na pijaci - kazao je Jovanović. Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić rekao je da je ovakav sistem jedinstven u Srbiji.

- Izvođač radova garantuje da će temperatura na pijaci biti niža i do sedam stepeni, a verujem da će subjektivan osećaj biti i bolji - rekao je Bajić. On je objasnio da bi isti sistem trebalo da se uvede i na Futoškoj pijaci, precizirajući da bi se to moglo desiti već tokom leta.

- Rashladni sistem ne traži krovnu konstrukciju, već se može razvlačiti i po tezgama. Sistem koristi vodu iz sopstvenog bunara, tako da nemamo troškove vode, a ne oduzimamo ni vodu za pijacu - dodao je Bajić. Sistem za rashlađivanje Limanske pijace radi pomoću vodene pare i ventilatora, a investicija iznosi 2,5 miliona dinara.

(BILSV, 27.04.2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook