LSV Bečej: Izbori pre bankrota

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

LSV Bečej: Izbori pre bankrota

BEČEJ – Rebalans budžeta Opštine Bečej još uvek nije usvojen, a lokalna samouprava se istovremeno suočava sa blokadom transfera iz budžeta Republike Srbije zbog čega je situacija u ovoj opštini alarmantna, pa Liga socijaldemokrata Vojvodine traži prevremene lokalne izbore, dok opština još nije bankrotirala, upozorio je tamošnji Opštinski odbor LSV.

LSVKako je istakao predsednik OO LSV Bečej Ferenc Tot, problem je što nedostaje i predviđeni priliv novca od poreza na dohodak i na imovinu, dok je istovremeno u budžetu povećana suma pod stavkom ‘Mešoviti i neodređeni prihodi’, za koju ni ekonomisti, ni pravnici nikad nisu čuli!
Istovremeno, došlo je do krađe novopostavljene rasvete u Gornjem parku kod dečijeg dispanzera, koja je koštala oko pet miliona dinara, uprkos tome što je opština po paprenoj ceni angažovala firmu "Link-FTO" da čuva i obezbeđuje taj reon.

Ministarstvo demantuje opštinare

Tot podseća da je nedavno član opštinskog veća zadužen za razvoj i investicije izjavio kako je sasvim izvesno da novca za investicije u razvoj od strane lokalne samouprave u ovoj kalendarskoj godini sigurno neće biti, dok istovremeno predsednik opštine Vuk Radojević (SNS) uverava da samo neki računi opštine nisu plaćeni u roku od 45 dana, ali da će to biti uskoro rešeno.
– Opštinski račun ni krajem oktobra nije odblokiran. U međuvremenu na sajtu ministarstva moglo se videti da, između ostalih, Dom zdravlja Bečej nije izmirio komercijalni dug veći od 12,5 miliona dinara – navodi Tot. Tokom posete bečejskoj opštini ministarka za energetiku Zorana Mihajlović (SNS)  utvrdila je da u JP Toplana u Bečeju postoje ozbiljni finansijski i tehnički problem, kaže Tot i navodi da je istovremeno prosečna plata u tom JP čak 66.000 dinara.
– Fizički radnici/stranački pripadnici koji su zaposleni u tom JP posle izbora 2012. primaju veće plate od profesora ili lekara. Iz  JP Toplana je obećano da će renovirati toplovod i da će radovi biti završeni do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona. Međutim, iako su radovi otpočeti, nestalo je para, a zbog zastarelosti je potrebno renovirati još nekoliko stotina metara toplovodne mreže. Danas je grad zbog tih radova ruiniran, a saobraćaj otežan – kaže Tot ističući da su radovi prekinuti a mašine uklonjene.

Samo postavljenja ne kasne

Ferenc Tot upozorava da je, uprkos katastrofalnoj situaciji u opštini, postavljen niz direkora javnih preduzeća, među kojima ima i onih koji nemaju dovoljno radnog iskustva, a i ako ga imaju, nemaju ga  u potrebnoj struci. Takođe, podseća Tot, nedugo nakon dolaska na vlast predsednik opštine najavio je ukidanje finansiranja lokalnih medija zarad osnivanja vlastitih opštinskih - štampanih i elektronskih, navodno u cilju “bržeg i lakšeg informisanja građana”.
– Predsednik opštine neće da potpiše prenos sredstava predviđenih konkursom za medije, a koji je sa teškom mukom uopšte i raspisan i završen, a sve to pod patronatom Aleksandra Marića koji je tada obavljao funkciju savetnika opštine Bečej za medije. Pitanje koje se svima nameće je dakle, potpuno logično: zašto predsednik opštine, odnosno vladajuća koalicija ne želi da doprinese pravovremenom i objektivnom informisanju građanki i građana opštine Bečej – istakao je Tot. On je upitao i da li to ima veze sa svim navedenim dešavanjima u opštini Bečej, kao i zašto se zataškava nesposobnost, nestručnost i bahato ponašanje čelnika opštine Bečej.
– Bečejke i Bečejci imaju prava da znaju da opština propada, mada to svako oseća po svom džepu – rekao je Ferenc Tot.

(BILSV, 29. 10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook