LSV i DS traže vanrednu sednicu Skupštine Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV i DS traže vanrednu sednicu Skupštine Zrenjanina

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev rekao je da su odbornici i odbornice LSV i Demokratske stranke danas predali zahtev za održavanje vanredne sednice zrenjaninske Skupštine.

LSV

Zašto odbornik potpisuje dokument u ime Grada

- Ligaši i ligašice su potpisnici zahteva za hitno održavanje vanredne sednice, na kojoj bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa potpisivanjem sporazuma o gradnji vrtića u Štrpcu. Mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, koji smo i pokrenuli javno ovo pitanje, insistiramo da se građanima i građankama Zrenjanina objasni otkud odborniku SNS-a Oliveru Mitroviću pravo da potpisuje ovakve dokumente u ime Grada i zbog čega to nije učinio gradonačelnik, odnosno njegov zamenik ili neko od mnogobrojnih pomoćnika, koji su po zakonu ovlašćeni predstavnici Grada - izjavio je Milošev na vanrednoj konferenciji za novinare koju su održali odbornici LSV i DS-a ispred Gradske kuće.

On je napomenuo da je stav Lige da je potrebno pomoći deci na Kosovu i Metohiji, i da i ona, kao i sva druga deca, zaslužuju vrtiće i normalne uslove za život, ali je istakao da sumnja da su ovakvim činom upravo ta deca obmanuta i postavio pitanje legalnosti potpisanog dokumenta.

- Zbog toga što zahtevamo da se svi pridržavaju zakona i poštuju osnovne principe pravne države i demokratije, zahtevamo da predsednik Skupštine, uz svu prateću dokumentaciju, za stručno mišljenje pita Agenciju za borbu protiv korupcije, kao i da Osnovnom javnom tužilaštvu podnese krivičnu prijavu protiv odbornika Mitrovića, koji je, kako vidimo, organizator i narednog putovanja u Štrpce, koje će biti sledeće nedelje - rekao je odbornik LSV i dodao da je zakonsko utemeljenje svih navoda objašnjeno i argumentovano u predatom zajedničkom zahtevu Lige i DS-a.

Novca ima za KiM, ali ne i za trudnice i porodilje

- Ligaši i ligašice posebno zahtevaju da se javno objasni kako to da se pronalaze sredstva u gradskom budžetu za gradnju vrtića van Zrenjanina, a nema se za zrenjaninske trudnice i porodilje. Kako to da se od para Zrenjaninaca i Zrenjaninki namerava pomoć u gradnji vrtića na KiM, a za Zrenjanince i Zrenjaninke se nema? - upitao je Milošev.

Sporazum o gradnji vrtića u Štrpcu potpisan je 31. oktobra ove godine. U ime Novog Sada sporazum je potpisao gradonačelnik Miloš Vučević, u ime Titela potpisnik je bio zamenik predsednika opštine Marinko Trivunović. U ime vladine Kancelarije za KiM sporazum je potpisao pomoćnik direktora Mirko Krlić, a u ime Štrpca predsednik privremenog organa opštine, Ivan Redžić. U ime grada Zrenjanina sporazum je potpisao šef odborničke grupe SNS-a Oliver Mitrović.
 
(BILSV, 22.11. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook