LSV ide samostalno na lokalne izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV ide samostalno na lokalne izbore

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine izaći će na lokalne i pokrajinske izbore samostalno, dok će na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije ići u koaliciji, potvrdila je portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare u Somboru.

Aleksandra Jerkov

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će na lokalne i pokrajinske izbore izaći samostalno, jer to je prilika da iskažemo specifičnosti koje imamo u odnosu na ostale stranke, a to su naša 21-godišnja borba za autonomiju, protiv rata, podela i nasilja – izjavila Jerkova, a prenele Somborske novine.

Koalicija za republiku

Kako je dodala, zbog sadašnjeg izbornog zakona, LSV je primorana da na republičke izbore ide u koaliciji. Ona je istakla da će Liga socijaldemokrata Vojvodine odabrati „onu koaliciju koja će moći građanima Srbije da ponudi evropsku budućnost i koja će moći da pobedi Srpsku naprednu stranku, zbog toga što LSV smatra da to nije istinski evropska stranka i da to nisu novi ljudi”.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u predstojećoj predizbornoj kampanji insistirati na autonomiji Vojvodine. Kao jedan od svojih glavnih zadataka vidimo konačno usvajanje Zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine, zbog toga što to jeste uslov svih uslova da Vojvodina počne da se razvija, da ne zavisi svaki put od onoga što dobije iz republičkog budžeta i samim tim, građani Vojvodine će početi da žive bolje – rekla je Aleksandra Jerkov.

I Sombor brine za trudnice

Posle Novog Sada i Bele Crkve, i Sombor će iz gradskog budžeta obezbeđivati razliku do pune plate za svaku zaposlenu trudnicu, a ista inicijativa pokrenuta je i u Zrenjaninu, Subotici, Baču i Pančevu, istakao je na konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora LSV Sombor Zoran Terzin. On je podsetio da je to bila inicijativa LSV, a ne stranke G17 plus koja, kako je rekao, sada pokušava da je prisvoji.

(BILSV, 11. 12. 2011.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook