LSV ne odustaje od borbe za obeštećenje građana Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV ne odustaje od borbe za obeštećenje građana Vojvodine

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je danas da je izuzetno bitno što je na dnevni red Skupštine AP Vojvodine uvrštena rasprava o privatizaciji NIS-a i obeštećenju građana Vojvodine.

LSV

Ona je novinarima u Skupštini AP Vojvodine kazala da je LSV već 37 puta pokušavala da taj predlog stavi na dnevni red Skupštine i da je tek sada u tome uspela.
 
- Tu se ne radi šamo o privatizaciji NIS-a već i o eksploataciji prirodnih resursa. Mi tražimo da se Vojvodina obešteti zbog načina na koji je izvršena privatizacija tako što će na Vojvodinu biti preneto 55 odsto akciskog kapitala NIS-a koji je u vlasništvu Republike Srbije - rekla je Sedlarevićeva.
 
Ona je pojasnila da je predlog za stavljanje na dnevni red te tačke podržalo 60 poslanika pokrajinske Skupštine, preciziravši da su poslanici svojim potpisima podržali predlog u kome stoji i obeštećenje i prenos akcija. Poslanica LSV je dodala i da u samom predloženom dokumentu stoji da će o odluci pokrajinske Skupštine biti obaveštena republička vlada uz zahev da se prenos akcija izvrši što pre.
 
Odgovarajući na pitanje da li će od ishoda glasanja vezanog za privatizaciju NIS-a zavisiti podrška LSV-a pokrajinskoj Vladi, Maja Sedlarević je odgovorila: „Ukoliko predlog ne bude usvojen, mi ćemo sa našom borbom nastaviti“.
 
(BILSV, 28.10.2014)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook