LSV neće odustati od svog programa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV neće odustati od svog programa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće prihvatiti poziv naprednjaka za ulazak u vladu ukoliko u njoj bude Socijalistička partija Srbije, izjavio je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš uz poruku: „Mi nemamo šta sa socijalistima da razgovaramo, mi njih treba da lustriramo“.

LSV

- Liga je negodovala i kada se Boris Tadić mirio sa SPS. Naš stav o SPS je jasan - nismo se mi svađali s njima, već su oni nas tukli, hapsili i ubijali tokom devedesetih. Naš stav je da njih treba lustrirati, a ne s njima razgovarati. Naravno, definitivne odluke LSV uvek donosi Glavni odbor, a ja verujem da su ovo koordinate u kojima će se kretati naša stranka - istakao je Kostreš.

Na pitanje da li Liga očekuje poziv SNS za formiranje buduće vlade i da li će se tom pozivu odazvati, Kostreš je naveo da je o tome još rano govoriti.

- LSV nije 25 godina odustajala od onoga za šta se zalaže, pa nećemo odustajati od toga ni u narednih 25 dana koliko bi mogli da traju pregovori o novoj vladi Srbije. Ako je neko spreman da o sprovođenju programa naše stranke razgovara, mi to, naravno, nećemo odbiti. Svaka druga odluka zavisi od stava Glavnog odbora LSV. Normalno je da nećemo odbiti saradnju ukoliko ona bude zasnovana na onim tačkama koje nama odgovaraju - naglasio je zamenik predsednika LSV.

- Ono što bih voleo da istaknem je da nam je jako žao što nas naši prijatelji iz LDP nisu poslušali i što su platili cenu sujete i nesposobnosti da shvate da smo morali svi da se ujedinimo - zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 18.03.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook