LSV Pančevo: Neka LDP vrati zastavu Vojvodine na mesto!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV Pančevo: Neka LDP vrati zastavu Vojvodine na mesto!

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja napore Liberalno demokratske partije da se izbori da Vojvodina dobije zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode, ali smatra da je neumesno o tome govoriti samo u kampanji, navodi se u saopštenju Gradskog odbora LSV Pančevo.

LSVLigaši ističu i da LDP sa reči treba da pređe na dela.

U saopštenju GrO LSV Pančevo se podseća da je nakon formiranja nove Skupštine grada Pančeva 2012. godine i postavljanje novog direktora Autotransportnog preduzeća „Pančevo“ iz Srpske napredne stranke, ispred tog preduzeća uklonjena zastava AP Vojvodine.

LSV je tražila da se zastava ispred preduzeća vrati, ali u preduzeću za to nije bilo sluha. Kada je formirana nova većina i LDP ušla u koaliciju sa SNS i podelom „političkog kolača“ dobila na upravljanje ATP-om.

- Međutim, ni novo rukovodstvo ovog javnog preduzeća nije se udostojilo da vrati zastavu Vojvodine tamo gde joj je mesto, pored zastave Srbije i grada Pančeva. Ovu praksu predizbornog autonomašenja LDP je primenjivao i ranije, dve nedelje pred izbore, kada se sete da su im potrebni glasovi Vojvođana za prelazak cenzusa. Umesto sa reči, neka pređu na dela. Vojvođani znaju ko zastupa njihove interese, jer Vojvodina se voli i kada nisu izbori – zaključuje se u saopštenju pančevačkih ligaša.

(BILSV, 12.03.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook