LSV pozdravlja hapšenja u vezi fabrike vode u Zrenjaninu i poziva lokalnu vlast da kolektivno podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 13. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV pozdravlja hapšenja u vezi fabrike vode u Zrenjaninu i poziva lokalnu vlast da kolektivno podnese ostavku

Zrenjanin, 13. februar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja akciju nadležnih državnih organa u kojoj su uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u vezi izgradnje Postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu.

LSV

Ova akcija je morala uslediti mnogo ranije, jer je jasno da je čitav postupak izgradnje ovog postrojenja prepun nezakonitih i kriminalnih radnji.

Građani Zrenjanina očekuju da se utvrdi krivična odgovornost svih koji su umešani u protivzakonite radnje.

Ništa manje bitno je i utvrđivanje političke odgovornosti svih onih koji su učestvovali u procesu donošenja odluka vezanih za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje vode.

LSV poziva lokalnu vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Čedomir Janjićem, da zakaže sednicu Skupštine grada i da na njoj, pred odbornicima, kolektivno podnesu ostavke.

Predsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin 
Bojan Kostreš



Izjave | Nedelja, 30. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustav Srbije ključni problem Vojvodine

NOVI SAD – U iščekivanju razgovora između republičkih i pokrajinskih organa o prevazilaženju problema u funkcionisanju vojvođanske autonomije, šefica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Maja Sedlarević ocenjuje za Dnevnik da je Ustav Srbije ključni problem Vojvodine.
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Sedlarević: Neka dokažu da su se borili

NOVI SAD –  Ustavni sud Srbije (USS) ocenio je neustavnom uredbu Vlade Srbije od 17. juna 2005, prema kojoj je se članovi Ravnogorskog pokreta smatraju učesnicima Narodnooslobodilačkog rata.
Događaji | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Zaštititi renome Srpskog narodnog pozorišta

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić juče je u Vladi APV razgovarao sa predstavnicima četiri  sindikata Srpskog narodnog pozorišta - samostalnog sindikata, sindikata „Nezavisnost", Sindikatom muzičkih umetnika i  Sindikatom tehnike u SNP-u, a sastanku su prisustvovali i predstavnici  republičkog, pokrajinskog i  gradskog sindikata kulture.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook